Ferry de Haan: "We spraken meer dan tien spitsen, maar ze wilden niet"

Een jaar lang zijn ze ermee bezig geweest, maar het is niet gelukt. Sportclub Heerenveen heeft voor het sluiten van de transfermarkt geen nieuwe spits bemachtigd. Technisch manager Ferry de Haan: "We hebben vanaf het begin gezegd: het moet wel wat toevoegen. We gaan niet halen om het halen."
Ferry de Haan:
Heerenveen is er niet in geslaagd een nieuwe spits aan te trekken. De club wilde naast Henk Veerman nog een spits hebben, maar er wilde niemand.

Diverse redenen

Volgens technisch manager Ferry de Haan is er hard aan gewerkt, maar kwam het iedere keer maar niet tot een transfer. "Er zijn er heel veel de revue gepasseerd, maar om uiteenlopende redenen of door de reden dat de speler zelf niet wilde, zijn we er niet in geslaagd een spits aan te trekken. Soms hebben we zelf de keuze gemaakt, soms wilde de spits zelf niet."
De vraag is dan ook waar het aan ligt. De Haan: "We hebben vanaf het begin gezegd: Het moet wel wat toevoegen. We gaan niet halen om het halen. Waar het precies aan ligt, dat weten we niet."

Het wilde maar niet lukken

Volgens De Haan hebben ze in ieder geval met veel spitsen gesproken. "Het zijn er heel veel geweest. Wel meer dan tien. We kunnen in deze tijd niet met iedereen in gesprek, maar we zijn veelvuldig in gesprek geweest, maar het is niet gelukt."
Ferry de Haan:
Na 31 augustus is het alleen nog mogelijk om transfervrije spelers aan te trekken. "Dat is het enige voordeel, dat kunnen we nog doen. Maar daar kleeft vaak nog wel wat aan. Of ze zijn niet wedstrijdfit of wat anders. Dan moet je ook de vraag stellen of dat wat toevoegt, maar het is nog wel een optie."

Transferfrije spelers halen kan nog wel

Er worden regelmatig wat namen genoemd, zoals Reza Ghoochannejhad of Samuel Armenteros. "Als ik eerlijk ben is dat geen optie. Je moet je ook afvragen of je dat moet doen. Voordat zo'n speler wedstrijdfit is, is misschien de volgende transferperiode al weer open."
Wil De Haan dan wachten tot januari? "Als er niet iets komt wat we willen, dan moeten we gewoon wachten. En dat is heel zuur. Daar zal ook veel kritiek op zijn en dat is helemaal niet erg. Ik weet dat wij onszelf in de spiegel aan kunnen kijken dat we er meer dan alles aan gedaan hebben."
Ferry de Haan:
Voor het sluiten van de transfermarkt heeft Heerenveen nog wel twee nieuwe spelers aangetrokken. De eerste is Antonhy Masuba. Hij wordt voor een jaar gehuurd van AS Monaco.

Eerder al wel twee spelers gehaald

De Haan over Musaba: "Hij stond al langer op de radar bij mij. Na het vertrek van Mitchell van Bergen hebben we contact gelegd met het management van Anthony en gelukkig heeft hij wel voor ons gekozen." Musaba wordt alleen gehuurd. "Kopen of een optie tot koop is voor zo'n speler niet haalbaar.
Nikolai Madsen komt over van Midtjyland en wordt voor een jaar gekocht. Volgens De Haan heeft Madsen er alles aan gedaan om naar Heerenveen te komen. "Hij wilde zelf heel graag deze kant op komen. Er waren voor hem ook andere opties, maar hij heeft heel bewust er voor gekozen deze kant op komen."

Transfers SC Heerenveen

NIEUWE SPELERS (DE CLUB WAAR HIJ VANDAAN KOMT) SPELERS DIE VERTREKKEN (DE CLUB WAAR HIJ NAAR TOE IS GEGAAN)
Anthony Musaba (Cercle Brugge/AS Monaco) Lasse Schöne (NEC)
Nicolas Madsen (FC Midtjylland) Mitchell van Bergen (Stade Reims)
Filip Stevanovic (Partizan Belgrado/Manchester City) Sherel Floranus (Antalyaspor)
Milan van Ewijk (ADO Den Haag) Ariel Harush (Hapoel Beer Sheva)
Sven van Beek (WillemII/Feyenoord) Rein Smit (Telstar)
Xavier Mous (PEC Zwolle) Couhaib Driouech (Excelsior)
Runar Espejord (Tromso)
Joaquín Fernandéz (ferhierd oant desimber oan Montevideo City Torque)
Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers)
Sieben Dewaele (AS Nancy)
Ulysses Llanez (Sankt Pölten)
Oliver Batista Meier (Bayern München)