Benelux Tour enthousiast over fietsen in Fryslân: "Wind maakte koers fantastisch"

De organisatie van de Benelux Tour - en natuurlijk ook de winnaar - kijken terug op een mooie etappe door het noordoosten van Fryslân. "Eigenlijk heeft Fryslân geen natuurlijke hindernissen voor de koers. Behalve één: de wind. Die was er en heeft de koers heel mooi gemaakt", zegt Christophe Impens van de Tour.
Terugblik op de etappe:
"Het was een fantastische etappe", vindt Impens, vooral vanwege de wind. "Daarmee was het een harde koers. Het maakte dat we een heel spannende wedstrijd hadden, bijna een klassieker. Met een hele mooie winnaar, Tim Merlier, een sprinter die ook in de Giro en de Tour de France etappes gewonnen heeft."
Christophe Impens van de organisatie Golazo Sports
Voor de winnaar van de etappe betekende de wind rond het Lauwersmeer vooral dat de concentratie moest worden vastgehouden. "Het was te voorzien met alle wind die er staat en met de vlaktes. In het peloton wist iedereen het: iedereen wilde vooraan zitten. Vanaf de start was het daarom gefocust blijven", zegt Tim Merlier.

Een beetje geluk en goede benen

Volgens Merlier was het een hectische etappe. "Het was proberen op het goede moment van voren te zitten, wat heel moeilijk is. Als uiteindelijk de goede waaier gevormd wordt, ben ik als laatste man mee. Dus een beetje met geluk, maar ook met goede benen. Toen was het een kwestie van vooraan te blijven en mij niet te laten verrassen. Ik kon het mooi afmaken in de sprint."
Winnaar Tim Merlier (Alpecin-Fenix)
Vooral had hij al een gevoel dat het wel eens een succesdag kon worden. "Ik was goed opgestaan. Als ik kans maak op winst, dan weet ik het 's morgens dikwijls al. De afgelopen drie weken waren al goed."