Week na wateroverlast in molen Woudsend: "Het lijkt de goede kant op te gaan"

De houtzaagmolen liep door de extreme regenbuien onder en ook machines in de molen kwamen onder water te staan. Een week later lijkt het de goede kant op te gaan met de machines, zegt molenaar Arjan Reekers.
© Omrop Fryslân, Earryt Sijens
Afgelopen week stonden sommige straten na extreme regenbuien in Woudsend blank. Ook bij houtzaagmolen De Jager hadden ze last van het water. Het bijgebouw met apparatuur liep onder. "Ik stond er tot aan m'n knieën in het water", zei molenaar Arjan Reekers toen.
Reekers maakt zich niet druk om de meubels, het was volgens hem vooral de vraag wat de schade aan de machines zou zijn. Een week later zijn de zorgen nog niet helemaal weg, zegt Reekers: "Met name onze werkplaats. Daar maken we ons nog steeds wat zorgen over, maar het lijkt al iets de goede kant op te gaan."
Sommige machines zijn er goed vanaf gekomen, anderen niet: "We hebben een aantal machines die het alweer doen, daarvan hebben de motoren ook niet helemaal onder water gestaan. Er zijn twee machines, die hebben het voorlopig begeven."
© Omrop Fryslân, Earryt Sijens
Als Reekers zijn collega's mag geloven, valt de schade aan die machines ook mee: "Wij hebben gelukkig een paar hele handige collega's, die zijn aardig technisch. Zij hebben het spul uit elkaar gehaald en zij zien het eigenlijk wel goed komen."

"Schade valt mee"

De zorgen zijn echter nog niet helemaal weg: "De machines kunnen over een paar weken alsnog negatief reageren." Toch is Reekers blij dat de schade niet groter is. "Over het algemeen valt de schade meer mee dan tegen, maar er is wel schade."
Arjan Reekers over schade aan de houtzaagmolen Woudsend