Rami Kaib breekt zijn kaak en is vijf weken uitgeschakeld

Rami Kaib is voor minstens vijf weken uitgeschakeld door een gebroken kaak. De linksback van Sportclub Heerenveen liep de blessure afgelopen week op in een duel met Rami Hajal.
Johnny Jansen over Hearrenfean - AZ
De verdediger speelde nog wel mee tegen RKC, maar in de week daarna bleek dat hij zij kaak heeft gebroken. Naast de blessure van Kaib heeft Heerenveen voor de wedstrijd tegen AZ te maken met nog meer blessures.

Dresevic en Van der Heide vraagtekens

Ook achter de namen van Ibrahim Dresevic en Arjen van der Heide staat een vraagteken. Dresevic heeft vocht in zijn knie. Als hij niet speelt, wordt zijn plaats ingenomen door Syb van Ottele.
Van der Heide was er afgelopen week ook al niet bij, maar zou misschien weer kunnen aansluiten. Rami Hajal is er in ieder geval niet bij door een blessure. Mitchell van Bergen gaat zo goed als zeker naar Middlesbrough en zit daarom niet bij de selectie.
Vermoedelijke opstelling: Mulder; Van Ewijk, Dresevic (Van Ottele), Van Beek, Woudenberg; Joey Veerman, Kongolo, Halilovic, Stefanovic, Henk Veerman en De Jong.
Heerenveen speelt zondag tegen AZ en ieder geval met Sven van Beek weer in de basis. De in Gouda geboren verdediger kwam deze zomer over van Willen II. Daar werd hij de 'redder van Willem II' genoemd. "We zijn in de Eredivisie gebleven en daar heb ik natuurlijk wel een groot aandeel in gehad. Ik heb bijna alle wedstrijden gespeeld, al gaat deze titel wel heel ver."
Van Beek: "Ik zit op mijn plek bij SC Heerenveen"
Van Beek zijn vader is voetbaltrainer bij v.v. Groeneweg uit de vierde klasse in Zevenhuizen, Noord-Holland. Daar zit hij al meer dan tien jaar. "Dat gebeurt niet zo vaak hè, maar hij is nog steeds hongerig. Hij zegt altijd: als ik stop, moet ik ook elke dinsdag- en donderdagavond naar GTST kijken. Daar heeft hij geen zin in."

Altijd de beste

Thuis gaat het dan ook vaan over voetbal. "Zo ben ik wel opgegroeid, ja. En dan hebben we het ook wel vaak over mijn wedstrijd. Soms zijn we het ook weleens niet eens. Dat is ook wel leuk. En anders zegt mijn moeder dat ik toch altijd de beste ben."
Van Beek: "Mijn moeder zegt dat ik altijd de beste ben"