Paralympisch brons voor Rixt van der Horst

Rixt van der Horst heeft op de Paralympische Spelen in Tokio een bronzen medaille gepakt. Met haar paard Findsley werd ze derde bij de individuele proef.
© Orange Pictures
Op het onderdeel dressuur behaalde de amazone uit Grou een score van 75.765. Dat was evenwel niet genoeg voor het goud. De Deense Tobias Jörgensen zette een monsterscore van 78.971 neer. Het zilver was voor de Britse Natasha Baker.

"Eruit gehaald wat erin zat"

In een eerste reactie laat Van der Horst weten dat ze blij is met haar prestatie. "ik denk dat we eruit hebben gehaald wat erin zat vandaag", zegt ze tegen NOC*NSF. "Ik had hele goede stukken in de proef en ik was over het algemeen heel erg tevreden, maar er waren nog wel wat kleine puntjes die wel beter konden en die de score iets omlaag haalden, dus daar baal ik wel van."
Volgens haar was de concurrentie groot. "Dus dan moet je je er maar tussen zien te knokken."
Van der Horst kwam als vrij snel in actie. Ze moest dus lang wachten totdat ze wist op welke plek ze zou eindigen. "Ik was blij met mijn startplaats, dan heb je het gehad en dan is het wel vervelend om te wachten, maar dat hoort er ook bij."