Bruinsma raakt titel kwijt, maar kan leven met zilver: "Ik heb alles gegeven"

Vijf jaar geleden won Liesette Bruinsma nog paralympisch goud op de 400 meter vrije slag, donderdag moest ze genoegen nemen met zilver. Maar ze is tevreden: "Ik ben blij dat ik op het podium sta, heel gaaf."
De zilveren plak motiveert Bruinsma:
Bruinsma tikte aan in 5.05,34, tien seconden na de de Amerikaanse Anastasia Pagonis, die een nieuw wereldrecord zwom. Aan de finish hoorde de blinde Bruinsma dat ze zilver had gewonnen.
"Van de tijd had ik meer gehoopt, maar ik heb alles gegeven. Dus ik kan met een trots gevoel op het podium staan. Het is mijn zesde paralympische medaille, daar ben ik blij mee."
Liesette Bruinsma na haar zilveren race in Tokio © Orange Pictures
Vijf jaar geleden pakte de zwemster uit Wommels op de Spelen in Rio de Janeiro vijf medailles: twee keer goud, een keer zilver en twee keer brons. In Tokio komt ze de komende dagen op nog vier afstanden in actie. Ze wil op alle afstanden een medaille pakken.
Dat Pagonis donderdag te sterk was, verbaasde de 20-jarige Bruinsma niet. "Het gat is heel groot. Ik wist dat ze een geduchte tegenstander was, ze had al eens harder gezwommen dan ik."
Wanneer komt Bruinsma weer in actie?
Vrijdag 27 augustus - 50 meter vrije slag
02.37 uur - Series
11.04 uur - Finale
Maandag 30 augustus - 200 meter wisselslag
03.16 uur - Series
11.02 uur - Finale
Woensdag 1 september - 100 meter schoolslag
02.41 uur - Series
11.09 uur - Finale
Vrijdag 3 september - 100 meter vrije slag
03.23 uur - Series
11.59 uur - Finale