Druk stond erop bij koningin Scheepstra: "We weten dat we de besten zijn"

"Wat een dag, wat hebben we goed gekaatst." Manon Scheepstra wint foar de sânde kear de PC en se is der tige wiis mei. "We hebben zo goed gekaatst, het was echt prachtig."
Er staat veel druk op, vindt Scheepstra:
Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra waren oppermachtig in Weidum. In drie partijen staan ze in totaal drie bordjes af. In de finale tegen Tineke Dijkstra (5-2 6-4) sloegen Scheepstra en Zeinstra de ene naar de andere bal boven.
Het is voor Scheepstra, die uitgeroepen is tot koningin, dus haar zevende PC-winst. "Ze zijn allemaal mooi. De eerste keer was echt 'wow'. Nu staat er veel meer druk op, want we weten dat we de allerbesten zijn. Het is prachtig om dan te winnen. Heel bijzonder."
Er wordt van ons verwacht dat we winnen. Dat het ook lukt is top.
Manon Scheepstra
"We waren favoriet en we wisten dat de ogen op ons gericht stonden", zegt Scheepstra. "Er wordt van ons verwacht dat we winnen. Dat het ook lukt is top."
Scheepstra is enorm blij met haar partuur. "We zijn zó'n team, zó'n mooi partuur. Niet normaal. Marrit haalde op een gegeven moment geweldig een bal van de boven, dan staan we met z'n allen te juichen."
De redding van Marrit Zeinstra waar Scheepstra op doelt:
Diezelfde Marrit Zeinstra had na de finale een heel ander gevoel dan vorig jaar. "Dat was de eerste keer en toen was de hele finale zo spannend. Daarom was de ontlading toen wat groter. Nu gingen we er vrij makkelijk doorheen. Goed gekaatst en gewonnen."
"Op nog meer", wat Zeinstra betreft:
De ontlading was minder, maar toch: "Ik ben altijd blij om de PC te winnen. Dit was de tweede keer. Op nog meer."
Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra waren de hele dag oppermachtig. Zeinstra: "Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd: no mercy. Geen genade. We moeten niet denken dat we twee makkelijke potjes hebben gehad. Je wilt graag dik winnen. Als je zo kaatst, slaagt dat ook."

Trotse Siegersma sluit af met finaleplek

Waar gelachen wordt, wordt ook gehuild. Harmke Siegersma sluit haar laatste PC af met verlies in de finale. Toch is ze voornamelijk trots: "We hebben zo goed gekaatst. We hebben niet veel fouten gemaakt, maar konden er in de finale net niet tegen op."
Siegersma is blij met hoe haar laatste PC ging:
"Elk bordje pakten ze twee punten meer dan ons, voor mijn gevoel. We renden wat achter de feiten aan. Zij zijn gewoon beter, net een klein beetje."

"Er is meer"

En hoe mooi het woensdag ook was, Siegersma blijft bij haar besluit om te stoppen. "Het is klaar zo. Ik doe het al zo lang en er is meer in de zomer. Het lichaam wordt ook minder. Zulke partijen als vandaag hebben we niet elke week."
Niet alleen Siegersma stopt bij de verliezend finalisten. Hetzelfde geldt voor Tineke Dijkstra. Louise Krol blijft over. Zij kaatst aankomend jaar in een partuur met Ilse Tuinenga en Sjanet Wijnia, want zij raken Margriet Bakker kwijt.