Sijbrandij, Scheepstra en Zeinstra oppermachtig

Voor het tweede jaar op rij hebben Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra de Dames PC gewonnen. In Weidum waren ze de hele dag oppermachtig.
Zo eindigde de finale:
In de finale wonnen de titelverdedigers met 5-2 6-4 van Tineke Dijkstra, Louise Krol en Harmke Siegersma. Het partuur van Dijkstra pakte het eerste bordje, maar daarna liep Sijbrandij uit naar 4-1. Vooral Manon Scheepstra sloeg de ene na de andere bal boven. Dijkstra kwam nog terug tot 4-2, maar spannend werd het niet meer. Op 5-2 en 6-4 haalde de opslag van Tineke Dijkstra het perk niet.
Nienke Sijbrandij © Dijks Fotografie
Voor de finale had het partuur van Sijbrandij slechts één bordje afgestaan. Dat was in de tweede omloop tegen Inge Jansma, Larissa Smink en Anouk Smink (5-1 6-4). Daarvoor hadden de favorieten al afgerekend met Sietske Okkema, Jeska Terpstra en Martzen Deinum. In de halve finale waren Sijbranda-en-co vrijgeloot.
Manon Scheepstra heeft de belangrijkste wedstrijd van het jaar nu zeven keer gewonnen. Voor Sijbrandij en Zeinstra is het na de winst van vorig jaar de tweede PC-titel.