Sylvana IJsselmuiden doet mee aan Expeditie Robinson

Sylvana IJsselmuiden uit Leeuwarden doet mee aan het televisieprogramma Expeditie Robinson. Dat is dit weekend bekend geworden, toen alle deelnemers van het programma aan werden gekondigd.
© wikipedia/creativecommons
Sylvana IJsselmuiden is bekend geworden van de website Dumpert en werd in 2020 door FMH uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Nu is bekend geworden dat de Leeuwarder ook meedoet aan Expeditie Robinson. "Ontzettend gaaf, ik heb het gedaan, ik heb meegedaan!", vertelt ze enthousiast.

Niet zomaar een televisieprogramma

"Je wordt in eerste instantie gevraagd, dan doen ze een kleine casting, dan moet je fitheidstesten doen. Je wordt lichamelijk helemaal gecontroleerd, of je bereid bent om op zo'n eiland te zitten." Die tests zijn nodig omdat de omstandigheden op zo'n eiland soms niet aangenaam zijn. "Het is wel zwaar, je slaapt slecht, er is geen eten."
Dit avontuur was wel anders dan andere programma's of uitdagingen waar ze aan heeft meegedaan: "Dit is andere koek, wel bizar. Op een eiland overleven, en de proeven, het is een hele intense ervaring."

Kroatië in plaats van Filipijnen

"Het is pittig, het was voorheen op de Filipijnen. En door corona was het dit jaar in Kroatië." Dat maakte het programma misschien wel een grotere uitdaging dan voorgaande jaren: "Ik heb heel veel last gehad van de kou, je hebt natuurlijk maar heel weinig kleding mee. De Filipijnen zijn wel een stukje warmer, en daarnaast, op de Filipijnen heb je ook bananen, cassave, kokosnoten. Dat hadden we allemaal niet, want in Kroatië groeit gewoon niet zoveel."
Om zich voor te bereiden op het avontuur, is ze speciaal nog bij Wim Hof op bezoek geweest. Ze heeft van hem geleerd hoe je de aandacht erbij houdt in moeilijke situaties. "Als je aan zoiets meedoet dan is het alles of niets. Ik heb voor zover ik me kon voorbereiden, denk ik alles wel gedaan wat ik had moeten doen. Ter voorbereiding ben ik dus ook nog lang Wim Hof gegaan, want als iemand zich goed kan focussen en een knop kan omzetten, dan is dat Wim Hof."

Niet langer een geheim

Afgelopen weekend zijn de deelnemers van het programma aangekondigd, Sylvana kreeg veel reacties toen bekend werd dat zij er ook bij zat. "Onwijs veel reacties, ik had niet verwacht dat het zo'n groot ding zou zijn. Veel lieve en leuke reacties. Het is heel fijn dat ik het eindelijk mag vertellen."
Ik denk dat Fryslân wel trots op mij mag zijn
Sylvana IJsselmuiden
De vraag is nu of de voorbereiding haar heeft geholpen en of Fryslân trots op haar kan zijn. Daarop zegt ze, natuurlijk zonder iets te verklappen: "Ik denk dat je je op zo'n avontuur eigenlijk niet voor kan bereiden. En ik denk dat Fryslân wel trots op mij mag zijn."
Sylvana IJsselmuiden over Expeditie Robinson