Hoofdredacteur LC: Geen probleem dat nieuw magazine niet helemaal Fries is

"Het gaat goed met de Leeuwarder Courant", stelde hoofdredacteur Sander Warmerdam zondag in het radioprogramma Buro de Vries. Hij was daar zondag Zomergast. Sinds 2018 staat de in Stiens opgegroeide Warmerdam aan het roer van de redactie van de Leeuwarder Courant.
"Het aantal abonnees is dit jaar met 2 procent toegenomen en dat betekent de eerste groei in 18 jaar." Kanttekening is wel dat het vooral om digitale abonnees gaat die iedere maand een veel kleiner bedrag betalen en waar dus veel meer van nodig zijn om ook de omzet te laten groeien.

Mediahuis

Warmerdam kon niet zeggen of er al winst wordt gemaakt, maar is wel blij met de positie van de Leeuwarder Courant in het Belgische Mediahuis, de uitgever waar bijvoorbeeld ook De Telegraaf en NRC onder vallen.
Een fragment uit het gesprek met Sander Warmerdam
Warmerdam: "Daar zit veel kennis en ervaring op het gebied van digitale media waar we veel aan hebben. Bovendien houden wij journalistiek de touwtjes zelf in handen. Zo was het stoppen met de Leeuwarder stadsblog Suksawat mijn beslissing. Ik vond dat er te weinig uitkwam en wilde met LC-Now meer inzetten op Instagram onder de vlag van de Leeuwarder Courant."

'Meer'

Dit weekend zat ook het nieuwe magazine Meer voor het eerst bij de Leeuwarder Courant. Volgens Warmerdam een mooi cadeautje voor bestaande abonnees, maar ook bedoeld om nieuwe lezers naar de krant te trekken.
Dat het magazine meer een noordelijke dan een echt Friese uitstraling heeft, ziet Warmerdam niet als een probleem. "Voor een concert ga ik ook naar Groningen en voor een tentoonstelling kom ik wel in Assen", zo zegt de hoofdredacteur.
In de zomerweken ontvangt Buro de Vries tussen 12.00 en 13.00 uur op zondag een zogenaamde zomergast. Alle afleveringen van de podcast van Buro de Vries zijn hier terug te vinden.