Woudsend boos wegens wateroverlast: "Probleem is bekend"

Inwoners van Woudsend zijn boos vanwege de wateroverlast in het dorp. Het is niet voor het eerst dat de kelders in de Melchior Clantstrjitte onder water lopen, zeggen ze, al was het nu erger dan andere keren.
Inwoners zijn 'er klaar mee'
Zondag liepen straten onder water door de regen. Bij sommige mensen stond het water in het huis en de zeilschool van Woudsend werd ontruimd.
De brandweer was met meerdere ploegen in het dorp aanwezig om het water weg te pompen. In verband met de wateroverlast waren de toegangswegen naar Woudsend afgesloten.
Dit was de situatie in Woudsend
Aan het eind van de middag meldde de brandweer dat de situatie onder controle was.

Jarenlang probleem

Bewoners van de Melchior Clantstrjitte zeggen dat het niet de eerste keer is dat er wateroverlast is. Met de gemeente Súdwest-Fryslân wordt volgens een bewoner 'al jaren' overlegd over het mogelijk verbeteren van de capaciteit van het riool, maar dat heeft niet tot verbeteringen geleid.
"Ik had eigenlijk burgemeester Jannewietske de Vries hier vandaag verwacht, dan kan ze met eigen ogen zien hoe de boel hier onderloopt", zegt buurtbewoner Jan Kramer.
Deze mensen schrokken flink van het water
"Het is een triest record", zegt een van de inwoners van het dorp. Hij woont al heel lang in Woudsend. "In 30 jaar heb ik dit nog nooit meegemaakt."
Hij tilt zijn regenmeter op. "De vorige keer hadden we 70 millimeter. Het is nu 170. Bar en boos. De kelder staat vol en het water loopt onder het huis door. De situatie in de kruipruimte wil ik niet weten."
"Het is geen regenwater, maar rioolwater wat hier staat"