Johnny Jansen vindt SC Heerenveen nog "broos"

Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van zijn elftal tegen RKC. Jansen zag een goede eerste helft, maar volgens hem staken zijn spelers er na de rust te weinig energie in.
© Orange Pictures
SC Heerenveen won zaterdag met 3-2 van RKC Waalwijk. Bij rust was het al 3-0, maar in de tweede helft werd het toch nog spannend. Jansen daarover: "60 minuten heb je het helemaal onder controle en dan stop je er daarna iets minder energie in en dan zie je ook dat we niet zo goed meer zijn."
Johnny Jansen over Heerenveen - RKC
In de eerste helft heeft Jansen genoten. Het publiek werd vermaakt. "In de pauze zei ik ook: mannen, als je dit door blijft zetten, dan krijg je echt binding met het publiek. Dan gaan ze echt 90 minuten lang het stadion op zijn kop zetten. En dat willen we toch",zegt Jansen.
Jansen wilde Mitchell van Bergen, die naar alle waarschijnlijkheid vertrekt bij Heerenveen, afscheid laten nemen van het publiek. Dat gebeurde uiteindelijk niet: "Als jij met nog een minuut of tien 3-0 voor staat, dan is het niet zo moeilijk: dan gun je Henk een publiekswissel en dan kan Mitchell nog even voetballen. Maar het was 3-2 en dan wil je gewoon geen risico's nemen. Er stond nog veel te veel op het spel. Maar ik had het hem zeker gegund."

"We waren heel lekker aan het voetballen"

In het verleden wilde Joey Veerman weleens ontevreden zijn over de manier van spelen van Heerenveen. Dat was zaterdag in de eerste helft niet het geval: "Nu had ik het gevoel dat we met zijn allen wel heel lekker aan het voetballen waren."
Joey Veerman zag met bewondering naar de tweede goal
Veerman zag met bewondering naar de tweede goal: "Dat was een wereldgoal, zeker weten. Die assist, ik denk dat alle 15.000 mensen niet verwacht hadden dat hij dat lobje zou geven, ik ook niet."
De middenvelder hoopt dat Heerenveen de lijn van de eerste helft door kan trekken naar volgende week zondag wanneer Heerenveen het op zal nemen tegen AZ.