Eén goede helft is voldoende voor Heerenveen tegen RKC

SC Heerenveen heeft de tweede wedstrijd van het seizoen met 3-2 gewonnen van RKC Waalwijk. Henk Veerman scoorde twee keer en Tibor Halilovic maakte er één.
© Orange Pictures
Het eerste gevaar kwam van Heerenveen. Eerst verdween een gekraakt schot van Rodney Kongolo net naast de goal. In de hoekschop die daarop volgde, kopte Sven van Beek de bal ook naast.

Strafschop benut

Na dik tien minuten werd Henk Veerman de diepte in gestuurd door Siem de Jong. Veerman werd van de bal afgegleden door Ahmed Touba. Veerman wilde een penalty, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal vond het in eerste instantie niets. Op advies van de VAR gaf de scheids toch een strafschop. Henk Veerman bleef koel vanaf de stip: 1-0.
Henk Veerman is blij met de 1-0 © Orange Pictures
Siem de Jong liet in de 30ste minuut een kans op de 2-0 liggen. Eén op één met doelman Pereira van RKC schoot hij in het zijnet. Een minuut later was het wel raak. Met een slim lobje zette Filip Stevanovic Halilovic alleen voor de keeper. De middenvelder nam de bal in één keer op de pantoffel en liet Pereira kansloos: 2-0.
Heerenveen bleef de bovenliggende partij en net voor de rust kreeg Heerenveen een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Joey Veerman krulde de bal op het hoofd van Henk Veerman. De Volendammer kopte de bal van dichtbij hard in de goal: 3-0.
Na de rust gebeurde er lange tijd niets, maar in de 68ste minuut deed RKC toch wat terug. Oud-Heerenveenspeler Jens Odgaard haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied en liet Erwin Mulder kansloos: 3-1.

Heerenveen is het kwijt

Na de goal had Heerenveen het lastig. RKC was dreigend met een afvallende bal, maar het schot van Ayman Azhil verdween over de goal. In de 77ste minuut was Lennerd Daneels met een vrije trap heel dichtbij de 3-2. Zijn knal belandde echter op de lat.
In de 84ste minuut kwam Lucas Woudenberg in het veld. Het waren zijn eerste minuten na de blessure die de verdediger opliep in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op dit seizoen.
Vlak voor het ingaan van de blessuretijd werd het nog heel spannend in het Abe Lenstra Stadion. Alexander Büttner gaf de bal voor en Richard van der Venne kopte knap binnen: 3-2. Gelukkig voor Heerenveen bleef het daarbij.
SC Heerenveen - RKC Waalwijk 3-2 (3-0) 14. Henk Veerman (pen.) 1-0, 31. Tibor Halilovic 2-0, 44. Henk Veerman 3-0, 68. Jens Odgaard 3-1, 89. Richard van der Venne 3-2
Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Kaib; Kongolo, De Jong (84. Woudenberg), J. Veerman; Stevanovic (75. Nygren), H. Veerman en Halilovic (88. Shopov).