Spikerdoarp Hallum mogelijk voor de laatste keer: "Maar we zetten alles op alles"

Vorig jaar kon het Spikerdoarp in Hallum niet doorgaan vanwege het coronavirus en daarom hadden ze er dit jaar extra zin in. Maar het zou zomaar eens de laatste editie kunnen zijn. De hutten mogen na afloop niet meer in brand gestoken worden en dus moeten ze naar de stort. En dat kost de organisatie geld.
De kinderen hebben het Spikerdoarp gemist:
De gemeente Noardeast-Fryslân heeft het verbranden van het hout afgekeurd vanwege milieuredenen. Voor de organisatie zit er dus niets anders op dan de houten hutten te slopen en naar de stort te brengen. "Het voelt een beetje als een kleine deceptie", zegt de organisatie. "De afsluiter van het feest missen we nu dus gewoon, en dat na bijna dertig jaar!"

Dubbel

Daarnaast brengt deze nieuwe maatregel ook nog nieuwe kosten met zich mee, omdat ze er nu voor moeten betalen. "Het voelt wat dubbel. Want we hebben nu dus hogere kosten, maar ook krijgen we minder subsidie voor het Spikerdoarp sinds de fusie van de gemeenten", zegt Saakje Krikke van de organisatie.
Toch blijft de organisatie positief en zetten ze alles op alles om het Spikerdoarp in Hallum te kunnen organiseren. "Die dertig jaar is niks voor niks geweest en daar moet op z'n minst nog 30 jaar bij", zo zegt Krikke.