Scheepvaart gealarmeerd voor persoon die bij Vlieland van een cruiseschip overboord sloeg

Reddingsboten van Texel, Vlieland en Terschelling zijn gealarmeerd door een cruiseschip op de Noordzee. Er zou een persoon overboord geslagen zijn. Het gaat om het cruiseschip MS Europa, dat bijna 200 meter lang is en zo'n 400 passagiers aan boord kan hebben. Het schip vaart zo'n 15 mijl (zo'n 27 kilometer) noordwestelijk van Vlieland.
MS Europe © Flickr.com (Ya, saya inBaliTimur)
Er is een helikopter van de SAR (Search and Rescue) ter plaatse. Ook de Guardian van de Kustwacht en de KNRM-reddingsboten Arie Visser en de Graaf van Bijlandt zijn in actie gekomen.
Op de locatie waar de persoon overboord is gevallen zijn de golven meer dan drie meter hoog. Het schip was onderweg van Hamburg naar Antwerpen.

Oproep

De Kustwacht van Den Helder alarmeert boten in de omgeving om uit te kijken naar de persoon, die een blauw shirt aan zou hebben.
Het schip is doorzocht en de vermiste persoon is daar niet aangetroffen. De zoekactie gaat verder.
Om ongeveer half zes meldde de Kustwacht dat ze om een uur of zes stoppen met de zoektocht. "Voor de varende bemanning op de reddingsboten is het zoeken naar een drenkeling met deze zeegang zeer zwaar. Omdat de overlevingskans rond 18:00 verlopen is, is de planning dat rond deze tijd gestopt zal worden met zoeken."