Halilovic bezorgt Heerenveen drie punten bij seizoensopening

SC Heerenveen heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met een benauwde overwinning op Go Ahead Eagles afgesloten. Middenvelder Tibor Halilovic maakte de enige goal van de wedstrijd. Na de rust stonden de Friezen lang onder druk, maar Heerenveen hield stand.
Tibor Halilovic na de 0-1 © ANP
Heerenveen had een fantastische start van de wedstrijd. Tibor Halilovic haalde uit net buiten het strafschopgebied. Zijn schot werd gekraakt door Eagles-verdediger Boyd Lucassen, waardoor de bal over keeper Warner Hahn in de goal vloog: 0-1
Hahn kan het schot van Halilovic niet keren: 0-1 © Orange Pictures
Daarna waren er kansen voor Heerenveen om de score uit te breiden. Zo verdween een schot van Henk Veerman net over de goal en kreeg Arjen van der Heide de bal in drie instanties niet langs oud-Heerenveendoelman Hahn. De Friezen gaven voor de rust bijna niets weg en zodoende zochten de teams de kleedkamers op met een 0-1 tussenstand op het scorebord.

Heerenveen onder zware druk

Al gauw na de rust liet Tibor Halilovic dé kans op de 0-2 liggen. Van dichtbij slaagde het hem niet om Hahn te passeren. In de fase daarna kwam Heerenveen meer en meer onder druk te staan. De Eagles waren in de 68ste minuut ook dichtbij een doelpunt, maar Giannis- Foivos Botos schoot in kansrijke positie naast.
De Friezen kwamen niet meer in het spel voor en hadden geluk toen Marc Cardona met een daverende knal de paal raakte. Zo bleef Heerenveen met alle moeite van de wereld overeind. Ze mogen de Friezen zich de eerste koploper van het eredivisieseizoen 2021/22 noemen.
Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 0-1 (0-1) 7. Tibor Halilovic 0-1
Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Kaib; J. Veerman, Kongolo, Halilovic (73' De Jong); Van Bergen, H. Veerman (88' Hajal) en Van der Heide (67' Stevanovic).