92 nieuwe coronabesmettingen, één ziekenhuisopname

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur 92 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er 24 meer dan woensdag. Toen ging het 68 besmettingen.
Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn er de afgelopen week iedere dag 76 besmettingen gemeld in Fryslân. Woensdag lag dat gemiddelde op 74, een week geleden op 84.
De meeste nieuwe besmettingen zijn geregistreerd in de gemeente Leeuwarden (16). Daarna komen Waadhoeke (13) en De Fryske Marren (10).
Drie gemeenten melden geen nieuwe besmettingen. Het gaat om Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Geen overlijdens, één ziekenhuisopname

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren geen nieuwe overlijdens gemeld als gevolg van het coronavirus. Er is één Fries met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om een inwoner van de gemeente Leeuwarden

14 ziekenhuispatiënten, 7 op intensive care

Momenteel liggen er veertien patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen, dat heeft het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland bekendgemaakt. Daarvan liggen er zeven op de intensive care en ook zeven op andere afdelingen.
Het aantal bezette bedden in de Friese ziekenhuizen (zie je de grafiek niet goed, klik dan hier):
Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen op 2.614. Gemiddeld zijn er in Nederland de afgelopen week iedere dag 2.370 besmettingen geregistreerd.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.