RIVM: 68 nieuwe coronabesmettingen in Fryslân

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur 68 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Dat zijn er 10 minder dan dinsdag. Toen ging het om 78 besmettingen.
Het dagelijkse aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn er in de afgelopen week iedere dag 74 besmettingen gemeld in Fryslân. Dinsdag lag dat gemiddelde op 78.
De meeste nieuwe besmettingen zijn geregistreerd in de gemeente Leeuwarden (15). Daarna komen De Fryske Marren (8) en Opsterland (7).
Vier gemeenten meldden geen nieuwe besmettingen. Het gaat om alle Friese Waddeneilanden: Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Geen sterfgevallen, één ziekenhuisopname

In Fryslân is in de afgelopen 24 uur geen nieuw sterfgeval gemeld als gevolg van het coronavirus. Er is één Fries met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om een inwoner van de gemeente Smallingerland.

16 ziekenhuispatiënten, 7 op intensive care

Momenteel liggen er 16 patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen. Dat heeft het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland bekend gemaakt. Hiervan liggen 7 patiënten op de intensive care, 9 op andere afdelingen.
Het aantal bezette bedden in de Friese ziekenhuizen (zie je de grafiek niet goed, klik dan hier):
Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen op 2.155. Gemiddeld zijn er in Nederland de afgelopen week iedere dag 2.480 besmettingen bij gekomen.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.