Cambuuraanvoerder Erik Schouten: "Wij maken ons geen zorgen"

Dit weekend begint de eredivisie met twee Friese clubs. Heerenveen heeft een betere voorbereiding gehad dan vorig jaar. Bij Cambuur had het beter gekund. Vooral door veel coronagevallen was de voorbereiding niet optimaal.
We praten er in de SportCast over met Cambuuraanvoerder Erik Schouten:
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Vrijdag begint de eredivisie met de wedstrijd Go Ahead Eagles - SC Heerenveen. Zondag treft Cambuur in Leeuwarden FC Groningen.
De voorbereiding van Cambuur was lastig. Technisch directeur Foeke Booy werd getroffen door een herseninfarct en veel spelers van Cambuur kregen corona.
Aanvoerder Erik Schouten had ook liever gezien dat het anders was. "Maar we staan daar op zich wel positief in. Wij hadden liever gezien dat er nog heel veel goede spelers bijkomen, maar we maken ons geen zorgen. We zijn er niet blind voor. Alleen proberen we het positief te houden."
Cambuur is er zwakker op geworden.
Arjen de Boer
Cambuur moet volgens de Cambuurwatchers op vier plaatsen nog spelers aantrekken. Twee vleugelaanvallers, een zes en een rechtsback. Andor Faber: "En misschien ook nog wel een linker centrale verdediger, als concurrent voor Schouten." Schouten: "Nou, dat hoop ik. Dat maakt ons alleen maar beter en vier centrale verdedigers zou wel goed zijn."
Arjen de Boer is kritisch over het komende seizoen en vooral het begin: "Cambuur weet al heel lang dat ze naar de eredivisie gaan. Maar het komt erop neer: Cambuur is er zwakker op geworden."

Beter dan vorig seizoen?

Heerenveen begint vrijdag in Deventer. Er is weinig veranderd aan de selectie. Arjen de Boer: "We hebben een dramatisch seizoen gehad. Wie zegt mij dan dat het dit seizoen wel goed gaat?" Geert van Tuinen: "Er is ook nog steeds geen nieuwe spits achter Henk Veerman. Dat vind ik echt een probleem. Het komt er nog niet echt uit."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast iedere maandag afwisselend bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen zij ook andere onderwerpen.