Nieuwe supermarkt in plaats van hockeyveld voor Sneek na uitspraak rechter

Na uitspraak van de Raad van State kan Jumbo Supermarkt beginnen met de bouw van een nieuwe supermarkt aan de Molenkrite in Sneek. Het plan betekent dat sportclubs in de wijk Tinga geen nieuw hockeyveld zullen krijgen.
Jumbo © Shutterstock / Peter Braakman
De nieuwe supermarkt wordt gebouwd op de gemeentegrond die bij het sportpark hoort, waar bezoekers nu parkeren. Het sportpark krijgt een nieuw parkeerterrein. De sportclubs in de wijk Tinga waren het echt niet eens met het nieuwe bestemmingsplan. Stichting Tinga, SLTC De Vliegende Bal en de Sneeker Mixed Hockeyclub hebben op 20 juli aan de Raad van State om een schorsing gevraagd.

Derde hockeyveld

De sportclubs willen een derde hockeyveld, dat noodzakelijk is voor het voortbestaan van de hockeyclub. De Raad van State zegt dat de gemeente op de rechtszitting heeft gezegd dat een derde veld er niet zal komen. Er is geen geld en de uitsluiting van het sportpark zou na de uitbreiding voor problemen zorgen. Over een paar maanden zal in Den Haag een bodemprocedure plaatsvinden tegen het bestemmingsplan.