73 nieuwe coronabesmettingen, een nieuw sterfgeval

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren 73 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het is er een minder dan zondag, toen ging het om 74 besmettingen.
Het dagelijks aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn er de afgelopen week iedere dag 76 besmettingen gemeld in Fryslân. Zondag lag dat gemiddelde op 78, een week geleden op 97.
De meeste nieuwe besmettingen zijn geregistreerd in de gemeente Leeuwarden (24). Daarna komen Súdwest-Fryslân (9) en Noardeast-Fryslân (9).
Vijf gemeentes melden geen nieuwe besmettingen. Het gaat om Harlingen, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

1 sterfgeval, geen ziekenhuisopnames

In Fryslân is in de afgelopen 24 uur een nieuw sterfgeval gemeld als het gevolg van het coronavirus. Dat gaat om een inwoner van Súdwest-Fryslân. Er zijn geen Friezen met corona in het ziekenhuis opgenomen.

17 patiënten, 7 op de ic

Momenteel liggen er 17 patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen. Dat heeft het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland bekendgemaakt. Het zijn er evenveel als afgelopen vrijdag. Zeven van de zeventien liggen op de intensive care, tien op andere afdelingen.
Het aantal bezette bedden in de Friese ziekenhuizen (zie je de grafiek niet goed, klik dan hier):
Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen op 2.077. Gemiddeld zijn er in Nederland de afgelopen week iedere dag 2.585 besmettingen bijgekomen.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.