Friezinnen verdelen titels op NK skeeleren in Rotterdam

Moniek Klijnstra uit Heerenveen en Marijke Groenewoud uit Hallum hebben in Rotterdam nationale titels gepakt bij het skeeleren op de weg. Klijnstra was de beste op de one lap, Groenewoud won de puntenkoers.
In de finale van de one lap, waarin de deelnemers een rondje skeeleren, nam topfavoriete Klijnstra het op tegen Lianne van Loon, Fleur Huls en Sacha Schenk.
Nadat Klijnstra in eerste instantie een valse start maakte, was ze daarna wel goed weg. De Friezin pakte direct de leiding en stond die niet meer af. In de laatste meters kwam Lianne van Loon nog wel heel dichtbij, maar ze kwam er niet meer voorlangs.

Groenewoud oppermachtig

Groenewoud, die net als Klijnstra ook goed uit de voeten kan op het ijs, was oppermachtig op de puntenkoers. Met Fleur Veen nam ze een grote voorsprong op het peloton. Ze verdeelde ze punten bij de tussensprints. En omdat de Hallumse de meeste tussensprints won, pakte ze een voorsprong.
Marijke Groenewoud wint de puntenkoers © Timsimaging.nl
Toen de twee koploopsters vier rondes voor het einde bijgehaald werden, had Groenewoud al zoveel punten dat ze niet meer ingehaald kon worden. Berber Vonk uit Appelscha pakte het brons.