RIVM: 79 nieuwe coronabesmettingen, een nieuwe ziekenhuisopname

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uren 79 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er drie meer dan donderdag, toen ging het om 76 besmettingen.
Het dagelijks aantal besmettingen van de laatste drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn er de afgelopen week iedere dag 82 besmettingen gemeld in Fryslân. Donderdag lag dat gemiddelde op 85, een week geleden op 115.
De meeste besmettingen zijn gemeld in de gemeente Leeuwarden (19). Daarna komen Súdwest-Fryslân (11) en Smallingerland (9). Alle andere gemeenten hebben minder dan tien besmettingen geregistreerd.
Vier gemeenten melden geen nieuwe besmettingen. Het gaat om Noardesat-Fryslân, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):
In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.
Er is wel één Fries in een van de Friese ziekenhuizen terecht gekomen met het coronavirus, dat gaat om een inwoner van Ooststellingwerf.

17 patiënten, 5 op de ic

Momenteel liggen er 17 patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen. Dat heeft het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland bekendgemaakt. Vijf van hen liggen op de intensive care en twaalf op andere afdelingen.
Het aantal bezette bedden in de Friese ziekenhuizen (zie je de grafiek niet goed, klik dan hier):
Landelijk ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen vrijdag op 2.951. Gemiddeld zijn er in Nederland de afgelopen week iedere dag 2.674 besmettingen bij gekomen.
Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.