liveblog | 4 augustus 2021

PC-OVERZICHT: Van der Bos, Triemstra en Zijlstra winnen de PC

Omrop Fryslân volgde de hele dag alles op en om het Sjûkelân, waar de 168ste PC werd gehouden.
Bijgewerkt: 12 augustus 2021, 11:11
woensdag 4 augustus 2021
18:45

Van der Bos, Triemstra en Zijlstra winnen de 168ste PC, Zijlstra uitgeroepen tot Koning

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra hebben woensdag de 168ste editie van de PC gewonnen. Op het Sjûkelân in Franeker waren zij met 5-2 6-6 te sterk voor Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Bij de huldiging werd Erwin Zijlstra uitgeroepen tot Koning.
Lees hier de eerste reacties van het winnende partuur:
Taeke Triemstra, Koning Erwin Zijlstra en Gert-Anne van der Bos © Omrop Fryslân, Simone Scheffer
17:19

De finale is begonnen

17:07

Voorzitter Hellinga, wie gaat er winnen?

Voorzitter Ids Hellinga van de PC durf zich niet te wagen aan een voorspelling over de winnaar. "Zeg het maar. Vaak komen voorspellingen niet uit. Wij hadden wel graag wat spannendere partijen gezien, dat is natuurlijk afhankelijk van de loting. Maar ik denk wel dat wij een spannende finale krijgen te zien."
Hellinga vindt dat de dag 'geweldig' verloopt. "Wij hadden vooraf de meeste zorgen over de QR-codes. Maar het is erg goed gegaan. Ik hoor alleen maar positieve geluiden, ook van de hulpdiensten. En de kaatsers hebben hier al zo lang naar uitgekeken."
Ids Hellinga © Omrop Fryslân
16:48

Laatste finalepartuur bekend

Naast het partuur van Bergsma is ook het laatste finalepartuur bekend. Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra heeft met 5-3 6-6 gewonnen van Paul Dijkstra, René de Haan en Gerben de Boer. Het partuur van Dijkstra vocht tot het bittere eind, maar kwam toch tekort.
Zo ziet het speelschema voor de finale eruit:
© Omrop Fryslân
16:39

Aanmoedigen Drent met de pet gaat goed

Burgemeester Ina Sjerps is ondertussen hees van het aanmoedigen van kaatser Dylan Drent, die uit haar gemeente Harlingen komt. Volgens Sjerps zet zij met alle liefde de pet op om de 'strijd' tussen de buurgemeenten goed te maken. "Bij elke wedstrijd die Dylan speelt, heb ik de pet op. Het gaat tot nu toe goed. Het is wel heel spannend, hoewel hij elke keer met grote overmacht wint."
16:18

De parturen van Dijkstra en Van der Bos kaatsen voor de laatste finaleplaats

16:10

Update van het speelschema

Als de afbeelding niet goed te zien is, klik dan hier.
© Omrop Fryslân
dinsdag 3 augustus 2021