Strengere maatregelen na nieuw coronageval bij Cambuur, dat wel oefenwedstrijd wint

Er is opnieuw een coronageval in de selectie van SC Cambuur. Dat zorgt ervoor dat de club extra maatregelen neemt om het virus uit het team te krijgen. Met de spelers die er wel zijn, wonnen de Leeuwarders dinsdagmiddag met 4-0 van team VVCS, het team van spelers zonder club.
© Dijks Fotografie
Cambuur doet geen uitspraken over wie er corona heeft, maar duidelijk is dat spits Tom Boere ontbreekt in de opstelling. Zonder Boere kwam Cambuur wel goed uit de startblokken: na drie minuten schoot Mees Hoedemakers de 1-0 vanaf de rand van het strafschopgebied binnen.
In het vervolg van de eerste helft raakten Sam Hendriks en Marco Tol nog de lat, maar de marge bleef bij één.
Trainer Henk de Jong maakt zich zorgen
Jamie Jacobs, David Sambissa en Issa Kallon hadden de afgelopen weken corona en waren er tegen VVCS ook niet bij. Vanaf het tribune zagen zij dat hun ploeggenoten in de tweede helft uitliepen naar een 3-0 voorsprong.
Na een uur spelen werd een voorzet van Alex Bangura in eigen goal gewerkt door een verdediger van de tegenstander. Vijf minuten later scoorde Michael Breij de 3-0. Tien minuten voor tijd zette Nick Doodeman met een intikker bij de tweede paal de eindstand op het scorebord.

Extra maatregelen

Om ervoor te zorgen dat er niet nog meer spelers besmet raken met het coronavirus, neemt de club extra voorzorgmaatregelen. Zo moeten spelers die in de buurt wonen thuis douchen en wordt er geen gebruik gemaakt van de kleedkamers.
In plaats daarvan kleden de spelers zich om in het supportershome, omdat daar meer ruimte is om afstand te houden. Ook worden de spelers buiten behandeld en moeten ze buiten onder een partytent uitfietsen.
Ik maak me wel zorgen, maar vooral ook voor de jongens privé.
Cambuur-trainer Henk de Jong over zijn spelers, die corona hebben
"We zijn er nog lang niet klaar voor", zegt trainer Henk de Jong met het oog op de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen.
"We hebben eigenlijk tien spelers van de A-selectie en die hebben we nu allemaal maar laten staan, ook op andere posities. Ik ben blij dat we negentig minuten gespeeld hebben. Ik maak me wel zorgen, maar vooral ook voor de jongens privé. Sommigen zijn echt heel ziek", vertelt De Jong.
Calvin Mac-Intosch oer âld-ploechgenoat Jergé Hoefdraad
Daarnaast kwam dinsdag ook het nieuws dat Jergé Hoefdraad, oud-spelers van Cambuur, op 35-jarige leeftijd overleden is. Afgelopen weekend werd de voetballer doodgeschoten in Amsterdam. Hij speelde tussen 2015 en 2017 in Leeuwarden met onder andere Pieter Bos, Calvin Mac-Intosch en Martijn Barto.
De Jong heeft ook met Hoefdraad gewerkt. "Dat heeft er bij ons behoorlijk ingehakt. Het is een oud-speler van mij. Dat zijn verschrikkelijke dingen."
De afgelopen dagen gaan langs je heen, je bent er niet echt bij.
Calvin Mac-Intosch oer syn ferstoarne fuotbalfreon Jergé Hoefdraad
Calvin Mac-Intosch kon Hoefdraad al tien jaar en speelde meerdere jaren met hem. "Het begon bij Telstar en ik heb hier ook bij Cambuur met hem gespeeld. En bij Almere. Daarbuiten zagen we elkaar ook wel regelmatig, met uitgaan bijvoorbeeld. Het is een goede voetbalvriend."
Dinsdagochtend hoorde Mac-Intosch dat Hoefdraad het niet gehaald heeft, nadat hij afgelopen weekend in Amsterdam doodgeschoten werd. "Het voelt heel raar. Hij was altijd vrolijk en altijd aanwezig. De afgelopen dagen gaan langs je heen, je bent er niet echt bij. Dat is een heel gek gevoel. Als je ergens mee bezig bent, dan denk je er niet aan. Maar zoals ik er nu over praat, komt het wel weer binnen."