Politie houdt verdachte schietincident aan na klopjacht met wapens in Leeuwarder wijk

De politie van Leeuwarden heeft maandagavond meerdere keren geschoten in de omgeving van Het Vliet. De politie zat achter een verdachte aan van een schietincident bij een cafetaria aan De Centrale. Mogelijk ging het om een overval. Rond 22.00 uur kon de verdachte worden aangehouden. De man raakte gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Klopjacht in Leeuwarden:
Volgens eerste berichten had de verdachte zich verborgen gehouden op de wc in de snackbar, om te wachten tot het moment dat de zaak ging sluiten.

Gebied afgezet, arrestatieteam ter plaatse

De verdachte was de wijk in gerend: hij vluchtte dwars door tuinen en straten. Politieagenten waren in verschillende straten aanwezig. "Uit oogpunt van een ieders veiligheid is een deel van het gebied afgezet. Als u de verdachte ziet, onderneem zelf geen actie, maar bel 112 als u meer informatie heeft," zo schreef de politie.
Er was tevens een arrestatieteam met beschermende kleding in de omgeving van de Borneostraat aanwezig. Ook hing er een politiehelikopter boven Leeuwarden. Verschillende straten werden door de politie afgezet. Op sociale media circuleerden veel beelden van de achtervolging. De politie vraagt deze beelden niet online te delen, maar naar de politie te sturen ten behoeve van het onderzoek.

Snackbar ontruimd

Het incident aan De Centrale gebeurde rond 20.30 uur. De snackbar is ontruimd, de politie en de Rijksrecherche doen onderzoek. Behalve de verdachte is niemand gewond geraakt.