Johnny Jansen ontkent onrust over aanvoerder: "Deze week meer duidelijkheid"

Het wordt deze week duidelijk wie komend seizoen aanvoerder wordt van SC Heerenveen. Dat vertelt trainer Johnny Jansen in de SportCast. Er zou onrust zijn over het aanvoerderschap, omdat Henk Veerman de band niet wil dragen. Daar is volgens Jansen geen sprake van.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
De keuze voor een nieuwe aanvoerder is één van de zaken waarover Johnny Jansen op korte termijn een besluit moet nemen. Zo moet de trainer ook nog bepalen wie z'n eerste keeper wordt. Hij lijkt er al uit te zijn, maar wil er niets over zeggen: "Zal ik dat eerst even met de spelers bespreken? Jammer, hé?", lacht Jansen.

Veerman

Over het aanvoerderschap heeft sportverslaggever Roelof de Vries nieuws. Afgelopen jaar droeg Henk Veerman de band, maar: "Henk Veerman wil niet." Jansen ontkent dat: "Dat klopt niet. We hebben nog geen uitspraak gedaan wie de definitieve aanvoerder gaat worden. We hebben erover gesproken als staf en daar komt deze week meer duidelijkheid over."
Erwin Mulder wordt het, wanneer hij eerste keeper wordt
Sportverslaggever Roelof de Vries is zeker over de nieuwe aanvoerder
Toch gelooft De Vries niet wat Jansen zegt: "Ik ben bang dat Johnny liegt. Ik ben er zeker van dat Henk Veerman heeft gezegd dat hij dat niet wil." Al zou er volgens de Heerenveen-watcher van Omrop Fryslân nog een mogelijkheid zijn dat het toch de Volendamse spits wordt. "Je kunt ermee wegkomen dat Henk Veerman heeft gezegd dat hij het wel wil, als de hele selectie dat wil." De Vries twijfelt echter niet: "Erwin Mulder wordt het, wanneer hij eerste keeper wordt."

Corona-uitbraak

De selectie van Cambuur wordt getroffen door een kleine corona-uitbraak. Toch lijkt er weer voorzichtig positief nieuws te zijn, zo weet sportverslaggever Andor Faber: "Vandaag hebben Issa Kallon, Jamie Jacobs, David Sambissa en Marco Tol zich voor het eerst weer aangesloten. De meesten trainden nog wel apart, Tol trainde wel met de groep mee. Die andere jongens moeten zich fysiek weer optrainen."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.