Van der Bos wint van Bergsma in laatste test voor de PC

De laatste test voor de PC is een prooi geworden voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Zij wonnen zondag het hoofdklassekaatsen in Witmarsum. Komende woensdag is de belangrijkste kaatspartij van het jaar bij de mannen.
Gert-Anne van der Bos juicht, Marten Bergsma baalt © Henk Bootsma
Het partuur van Van der Bos won in de finale met 5-3 6-6 van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kooistra. Dat partuur had juist de laatste twee partijen gewonnen: zaterdag in Sexbierum en een week geleden in Arum.
In de finale nam het trio-Van der Bos al snel een flinke voorsprong. Bergsma had het met name lastig met Taeke Triemstra, die veel ballen terug sloeg.

Drent zorgt voor spanning

Maar het werd spannend. Daar was Dylan Drent verantwoordelijk voor: hij sloeg flink wat ballen boven en zo kwamen Bergsma en de zijnen nog terug tot 5-3 en 6-6. Juist Drent, de man die de spanning terug had gebracht, sloeg de bal toen 'kwea'.
De kleine premie was voor Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Die stonden in de halve finale met 3-1 voor tegen het partuur van Bergsma, maar gingen toch onderuit met 5-3 6-6.
Van der Bos had in de eerste twee omlopen afgerekend met de parturen van Peter van Zuiden en Haye Jan Nicolay. In die twee partijen stonden ze maar een bordje toe.

Vijfde keer winst Sijbrandij

Bij de vrouwen ging de winst voor de vijfde keer dit seizoen in de vrije formatie naar Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Ze wonnen in de finale met 5-2 en 6-2. Maar een keer dit seizoen ging de winst niet naar het partuur van Sijbrandij.
De derde prijs was voor Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma. Dat partuur, dat in Sexbierum de halve finale haalde, was in de strijd om de kleine premie met 5-3 en 6-0 te sterk voor Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma.
Marrit Zeinstra, Nynke Sijbrandij en Manon Scheepstra © Henk Bootsma