Quenten Martinus: "Niet doorvertellen, maar ik heb een primeurtje voor jullie"

De Olympische Spelen zijn momenteel in volle gang in Japan. Een Leeuwarder die al een tijdlang in Japan voetbalt, is Quenten Martinus. Al zes jaar lang speelt hij in de J-league, het hoogste niveau van Japan. "Ik zie mezelf voorlopig nog niet terugkeren in Nederland."
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts weer terug te luisteren.
Quenten Martinus voetbalt al zes jaar in Japan. Daarvoor speelde hij bij Read Giel en Cambuur, voordat hij acht jaar lang bij SC Heerenveen speelde "Ik ben daar nooit echt doorgebroken, maar ik heb wel een heel mooie tijd gehad. Met jongens als Narsingh, Van Anholt, Ziyech. Heerenveen is wel echt mijn club."
In Nederland zullen er ook nog voor FC Emmen en Sparta. Tussendoor ging hij naar Ferencvaros (Hongarije) en FC Botosani (Roemenië).
Heerenveen is wel echt mijn club
Quenten Martinus
In 2016 ging hij naar Yokohama F. Marinos, een grote club in Japan. "Ik speel hier in grote stadions. In Yokohama zitten er meestal wel 30.000 tot 40.000 toeschouwers." Hij speelde ook nog voor Urawa Red Diamonds en zit nu bij Vegalta Sendia. Maar daar loopt het niet zo lekker. "Ik zit niet op één lijn met de coach. Wat dat betreft... misschien heb ik wel een primeurtje voor jullie, maar dat moet wel onder ons blijven."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.