Partuur Bergsma in Arum te sterk voor Chris Wassenaar

Het partuur van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra heeft zondagmiddag het hoofdklassekaatsen in Arum gewonnen. In de finale tegen het partuur van Chris Wassenaar waren ze oppermachtig: 5-0 en 6-2.
Bergsma en de zijnen hadden een goede dag. In de eerste omloop wonnen ze al zonder veel problemen van Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten (5-1 en 6-0).
Daarna waren Tjisse Steenstra, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar de tegenstanders in de tweede omloop. Dat was een herhaling van de finale in Minnertsga van afgelopen woensdag. Toen won het partuur van Steenstra nog, maar zondag in Arum liep het niet bij dat trio. Op 5-1 en 6-2 keerde Dylan Drent de bal voor de kaats, waarmee de finaleplek binnen was.
Koning Marten Bergsma in Arum © Henk Bootsma
Daarin troffen ze Chris Wassenaar, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. Wassenaar kaatst nog steeds als vervanger van de geblesseerde Jelle Attema. Dat loopt goed: in Stiens haalden ze al de finale en zaterdag in St.-Annaparochie pakten ze de kleine premie.
Het partuur van Wassenaar was in de eerste twee omlopen te sterk voor de parturen van André van Dellen en fan Haye Jan Nicolay.
Chris Wassenaar en Gabe-Jan van Popta, met Erwin Zijlstra op de achtergrond © Martin de Jong Fotografie
In de halve finale leken Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra een maatje te groot. Zij pakten zaterdag in St.-Annaparochie al de hoofdprijs en gingen nu opnieuw richting de finale. Maar na een voorsprong van 3-1 en 6-2 ging het alsnog mis. Chris Wassenaar kwam met zijn maten terug en won met 5-3 en 6-0.
Tegen het trio-Bergsma kon Wassenaar niet opnieuw stunten. Met een zitbal op 5-0 en 6-2 besliste Bergsma de partij.
Marten Bergsma, Hendrik Kootstra en Dylan Drent vieren de overwinning, Chris Wassenaar moet het doen met opnieuw een tweede plaats © Henk Bootsma
Bij de dames, die eveneens in Arum kaatsten, ging de winst in de vrije formatie voor het eerst dit seizoen niet naar het partuur van Nynke Sijbrandij. Met Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra verloor ze in de finale van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia. Op 5-1 en 6-2 sloeg Scheepstra de bal buiten.
De winnaars bij de vrouwen: Margriet Bakker, Sjanet Wijnia en Ilse Tuinenga © Henk Bootsma