Winst voor parturen Steenstra en Sijbrandij in Minnertsga

Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar hebben woensdag de vrijeformatiepartij in Minnertsga gewonnen.
Steenstra c.s. winnen vrijeformatiepartij Minnertsga © Henk Bootsma
In een aantrekkelijk finale was dit trio met 5-4 en 6-2 te sterk voor Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Met name laatstgenoemde maakte in de slotfase een aantal cruciale fouten aan de opslag. Aan de andere kant had Steenstra wel succes met zijn opslag.
De finalepartij heeft de kaatsdag goed gemaakt. Daarvoor was het peil onder de maat, met veel te veel opslagmissers en eenzijdige partijen.
Tjisse Steenstra
De strijd ging tot aan 4-4 gelijk op. Toen miste Kootstra drie keer het perk en kon hij daarna de kaats niet passeren. In het laatste eerst had Steenstra een paar keer succes bij het perk Drent/Kootstra. Het einde van de partij kwam op 5-4 en 6-2 met een kwaad opgeslagen bal van Bergsma.
Hendrik Kootstra
De finalepartij heeft de kaatsdag goed gemaakt. Daarvoor was het peil onder de maat, met veel te veel opslagmissers en eenzijdige partijen.

Vrouwen

Net als al het gehele seizoen ging ook deze keer de prijs naar de formatie Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Ze wonnen in de finale met 5-3 en 6-6 van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Sjanet Wijnia.
De derde prijs bij de vrouwen was voor Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma.
© Henk Bootsma