Wat brengen nieuwkomers Xavier Mous en Tom Boere bij de Friese eredivisionisten?

De één moet Robert Mühren opvolgen bij SC Cambuur en de andere wil de nieuwe keeper van sportclub Heerenveen worden. Tom Boere en Xavier Mouse waren maandag te gast in de SportCast. Daarin praten wij met hen over de voorbereiding en over de tijd dat Boere en Mous samen bij FC Oss speelden.
Mous ging in 2019 van Cambuur naar PEC Zwolle, maar een vaste basisspeler werd hij nooit. "Het was toen een mooie stap, maar ik merkte na twee jaar dat ik behoefte had aan een nieuwe stap. Bij Cambuur was het allemaal goed, goed, goed. Bij Zwolle was het wat wisselvalliger."
Bij Heerenveen had hij concurrentie van Erwin Mulder. "Ik ben ambitieus en wil graag gas geven. Ik wil graag spelen en kan me moeilijk schikken. Ik zou de stap niet maken als ik niet minimaal een mogelijkheid had om te gaan spelen."
Het vertrouwen bij Zwolle was er nooit zoals het er bij Cambuur wel was.
Xavier Mous
Tom Boere komt van SV Meppen, uit de derde Bundesliga, en moet met Sam Hendriks de concurrentie aangaan voor de positie van eerste spits. "De laatste twee jaar heb ik bij drie clubs gespeeld. Dat is niet echt positief geweest. Ben blij dat ik het nu bij Cambuur mag laten zien. Cambuur is ook een stap verder qua niveau dan Meppen."
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. Vaak met een nieuwsgierige gast uit de sportwereld. Af en toe behandelen ze ook andere onderwerpen.
Bij Cambuur komt hij bij een selectie die nauwelijks is veranderd. "Maar de speelwijze past wel heel erg bij mij. Ik moet daar wel weer aanwennen, omdat ik bij mijn laatste clubs anders speel. Maar dit vind ik juist wel heel leuk."
De SportCast is ook te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.