Vouwwagen in het water verdwenen: Woudsendster in getroffen Duits gebied

De familie Becker uit Woudsend was nog maar twee dagen op vakantie in Duitsland. Toen ze op dagtrip naar Trier waren, kwam er noodweer over het campinggebied. De golven namen de vouwwagen mee. "Zeg maar gewoon dat dit het rampgebied is. We kunnen geen kant op", zegt Marcel Becker.
De camping in Kyllburg © Marcel Becker
De familie had de vouwwagen in Kyllburg opgezet, in de Eiffel. Na hun bezoek aan Trier zou het gezin weer terug, maar toen kwamen ze erachter dat er geen treinen meer reden. "Wij dachten: wat gek, wat gebeurt hier? We kwamen iemand van de camping tegen die vroeg of wij ook gebeld waren door de camping", vertelt Marcel Becker.

Evacuatie van de camping

Het bleek dat van de brandweer iedereen van de camping geëvacueerd moest worden. "Toen hebben we maar snel een taxi naar de camping genomen. Om acht uur moesten we van de camping af zijn."
Dat kon natuurlijk niet zo snel. "Dus we hebben toen zo snel mogelijk belangrijke spullen uit de vouwwagen gepakt. Toen begon het water al tegen de oevers van de camping aan te klotsen."
Het gezin had onderweg in de taxi al een 'gasthaus' geregeld. "Dan kunnen we in ieder geval goed slapen vannacht. Het was nodig ook, want de camping is helemaal onder water komen te staan."
Verderop is een spoorbrug waar wel een stuk of tien caravan en vouwwagen onderdelen tegenaan liggen
Marcel Becker
Donderdagochtend heeft Becker samen met zijn zoon besloten naar de camping toe te gaan. "Maar de hele camping was verdwenen. Onze vouwwagen zat nog vast aan een glamping-tent. Daar waren zes van: vijf zijn weg en de laatste haakte nog aan onze vouwwagen. Verderop is een spoorbrug waar wel een stuk of tien caravan en vouwwagen onderdelen tegenaan liggen."
Marcel Bekker uit Woudsend, vanuit Duitsland
Het gezin kan nog niet terugkomen naar Woudsend, zegt Becker. "De rivier Kyll kronkelt om het dorp heen en sluit het af. Daardoor kan het water er ook niet goed wegkomen. Omdat de Kyll op de Moezel uitkomt, kan het water maar langzaam zakken. De brandweer heeft het nog niet vrijgegeven.

Kyllburg nog niet vrijgegeven

Toch proberen de Beckers er maar het beste van te maken. "We zitten hoog en droog in een goed hotel, maar dit lag natuurlijk niet in onze vakantieplanning."