Bauke Vaatstra geraakt door overlijden Peter R. de Vries: "Ik had nog hoop"

"Ik schrik er heel erg van", zegt Bauke Vaatstra in reactie op het overlijden van Peter R. de Vries. De misdaadjournalist heeft zich erg ingezet voor het oplossen van de moordzaak van dochter Marianne Vaatstra. "Op een bepaalde manier had ik nog wel hoop. En nu zomaar opeens is hij gegaan."
Bauke Vaatstra over het nieuws van het overlijden:
Peter R. de Vries heeft de familie Vaatstra erg geholpen met de moord op dochter Marianne in 1990. Door steeds weer aan te dringen op de inzet van een groot DNA-onderzoek kon jaren later de moordenaar van Marianne gevonden worden.

Aanslag

De Vries overleed ruim een week na de aanslag in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries werd onder vuur genomen, niet ver van de RTL Boulevard-televisiestudio. "Ik zag hem nog geregeld op televisie", zegt Vaatstra. "Ik mis hem vast."
Je denkt daarna toch: hij redt het wel. Maar verdikke, toch. Ja dat is heel moeilijk hoor, heel moeilijk.
Bauke Vaatstra
Vaatstra had gedacht dat De Vries het toch nog kon redden. "Je verwacht het toch niet. Dat er eens iets zou gebeuren kan in de verwachting liggen, maar je denkt daarna toch: hij redt het wel. Maar verdikke, toch. Ja dat is heel moeilijk hoor, heel moeilijk."
Bauke Vaatstra over het overlijden van Peter R. de Vries
Peter R. de Vries en Bauke Vaatstra in 2012 © ANP
Voor Vaatstra betekent het ook dat hij zelf weer midden in de belangstelling komt te staan. "Je moet de mensen ook weer te woord staan, maar ik zeg sommigen wel af. Anders wordt het veel te druk. Maar je doet het: het is een vriend en het is een verschrikkelijk gebeuren. Alles komt terug natuurlijk, je ziet alles weer voor je."