Simmer yn Fryslân: volg alle activiteiten en sport bij Omrop Fryslân

Vanaf maandag 12 juli is het weer tijd voor acht weken lang Simmer yn Fryslân! De wereld gaat langzamerhand weer meer open, maar niet alles kun je al van dichtbij meemaken. Omrop Fryslân doet daarom acht weken lang verslag van alle zomerse activiteiten en sport in Fryslân. Lees hier wat je van ons kunt verwachten en bij ons kunt volgen.
© Omrop Fryslân

Simmer yn Fryslân komt naar je toe!

Deze zomer gaat Omrop Fryslân weer op roadtrip naar al het moois van Fryslân. In het programma 'Simmer yn Fryslân' maken we een acht weken lange toer door de provincie. We strijken neer in verschillende dorpen en steden. Wat gebeurt daar in de zomer? En wat vinden mensen van hun eigen dorp of wijk?

Blog

Overdag is het programma te volgen via radio, met verschillende bijdragen in alle programma's. Online is het ook te volgen in een blog met bijdragen en foto's. Om 17.15 uur, en daarna in de herhaling, is Simmer in Fryslân met het dorp van de dag te zien op televisie.
Komen we ook in jouw dorp om de sfeer op te snuiven? Bekijk het hier!
© Omrop Fryslân

Fierljeppen

Omrop Fryslân doet zaterdag 4 september rechtstreeks verslag van het Fries kampioenschap fierljeppen in Winsum. Favorieten bij de mannen zijn Oane en Ysbrand Galama en Nard Brandsma. Bij de vrouwen zijn Marrit van der Wal, Tessa Kramer en Sigrid Bokma de kanshebbers voor de Glêzen Ljepster.
Op vrijdag 3 september geeft Omrop Fryslân een vooruitblik op het FK in het Fierljepkafee. Live op radio tussen 18.00 en 19.00 uur. Met interessante verhalen uit het verleden, scherpe analyses, muziek en een vooruitblik op het FK.

Extra livestreams

Naast het populaire FK verzorgt Omrop Fryslân deze zomer ook vijf extra livestreams van het fierljeppen. Het gaat om wedstrijden op zaterdag 17 juli, zaterdag 31 juli, zaterdag 14 augustus, zaterdag 21 augustus en vrijdag 27 augustus. Alle streams zijn te zien via Omropfryslan.nl.
© Omrop Fryslân

Keatsen

Woensdag 4 augustus belooft een prachtig Simmer in Fryslândag te worden met veel sport. Traditioneel is op die dag de belangrijkste kaatspartij van het jaar, de PC. Vanaf 14.00 uur is de kaatspartij te volgen op televisie. Eerst met een samenvatting en daarna live kaatsen. Vanaf 09.30 uur is de PC ook te volgen op radio en online.

Freule

De Freule in Wommels is een belangrijke kaatspartij voor jongens van 14 tot 16 jaar. Dit jaar vindt de Freule plaats op 11 augustus en is vanaf 14.00 uur live te zien op televisie en internet bij Omrop Fryslân. Op radio is de Freule de hele dag te volgen.

Frouljus PC

De 45ste editie van de Frouljus PC wordt woensdag 25 augustus in Weidum gekaatst en is dit jaar live te volgen bij Omrop Fryslân. Vanaf 14.00 uur zijn de partijen op televisie en internet te bekijken. Op radio is de Frouljus PC de hele dag te volgen.

PC Kafee

De 168e PC gaat door. En dus gaat PC Kafee ook door. Drie keer, live vanuit De Bogt fen Guné in Franeker. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is het programma van 11.00 tot 12.00 uur te beluisteren. Op dinsdag 3 augustus van 18.00 tot 19.00 uur. Als vanouds met sterke verhalen, prachtige anekdotes en livemuziek.
© Omrop Fryslân

De zomergast van Buro de Vries

Het radioprogramma Buro de Vries heeft deze zomer tien weken lang elke week een zomergast. Hij of zij is dan een uur lang te gast en naast een goed gesprek, draaien we muziek waar de gast iets mee heeft. Onder meer Henk de Jong, Margreet de Graaf, Nynke Laverman, Pier Eringa, Sander Warmerdam en Sipke Jan Bousema komen langs.
© Omrop Fryslân

'Wat binne wy moai fuort net?'

Wat beleef jij deze zomer in eigen provincie? We willen het weten! Stuur jouw 'Wat binne wy moai fuort net?' moment in via een DM op Instagram en we maken er iets moois van.