Motortreffen bij verpleeghuis in Beetsterzwaag voor bewoner Willem Hof

Verpleeghuis Ikenhiem in Beetsterzwaag was zaterdag de locatie voor een speciaal motortreffen. Zo'n 140 motorrijders van verschillende clubs uit Fryslân kwamen daar speciaal voor bewoner Willem Hof.
Motorvrienden gaan bij Willem langs in het verpleeghuis
Hof is net voor de coronacrisis in het verpleeghuis terechtgekomen, nadat hij een hersenbloeding kreeg. Zijn grote passie, het motorrijden, zit er niet meer in. Ieder half uur ging er zaterdag een groep van twintig motorrijders bij hem op visite.
"Willem was een man die er ieder weekend op uittrok. Dan reed hij naar een motortreffen, zette zijn tentje op, dronk een biertje, sprak over de motoren en dan de volgende dag weer naar huis", zegt Christina Zeilstra. "Dat is nu voorbij." Zeilstra organiseerde daarom met haar collega Nathalie Nijhuis het speciale evenement bij het verpleeghuis.
Hij moet niet vereenzamen en daarom is dit nu zo mooi. Dan weten die mannen waar hij zit en dat ze best een keer langs kunnen komen.
Christina Zeilstra
"Met corona was het lastig om bezoek te krijgen, dan kon er maar één komen. Willem had daar echt last van", vertelt Zeilstra. Hij moet niet vereenzamen en daarom is dit nu zo mooi. Dan weten die mannen waar hij zit en dat ze best een keer langs kunnen komen. De drempel is niet zo hoog."

Emotioneel weerzien

Het werd soms emotioneel. Voor Willem zelf, maar ook voor de gasten. Het wordt Sjaak Nijboer, zijn oud-buurman, even teveel als hij vertelt hoe belangrijk dit voor Willem is. "Ja, dit doet mij wel wat. Al die mensen die hier voor hem komen. Zo'n lieve man. Dat was zijn leven, dag in, dag uit."
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Willem zelf zit ondertussen te genieten. Over zijn beperkingen wil hij het nu liever niet hebben, maar duidelijk is dat hij zijn scherpe tong nog lang niet verloren is. Voor iedereen heeft hij wel een woordje over. En als hij met zijn rolstoel tussen de motoren staat, dan is Willem thuis. Zichtbaar genietend van alle aandacht en alle cadeautjes.