Welcome to the Village definitief van de baan: fysiek festival onmogelijk

Het festival Welcome to The Village gaat dit jaar definitief niet door. De organisatie van het festival in Leeuwarden zou een aangepast festival houden, maar vanwege de coronamaatregelen kan ook dat niet doorgaan. Het is de zoveelste klap voor het festival.
Welcome to the Village gaat definitief niet door
Het festival was aanvankelijk van plan om volgende week te beginnen in recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden, maar door fouten in de vergunning en het ingrijpen van stichting Groene Ster Duurzaam gaat het evenement niet door. De rechter trok de vergunning van het evenement in.
"We hadden een waanzinnig alternatief, we hoefden het alleen nog in te kleuren," zo is te leven op de Facebookpagina van het festival.

Geen alternatieven mogelijk

De organisatie laat in de verklaring weten: "Samen met Neushoorn, De Harmonie en De Markies waren we druk bezig om een festivalterrein van het Harmoniekwartier te maken, met optredens in Neushoorn en De Harmonie, een gigaterras voor De Markies, daaromheen een coronaproof bubbel. Maar op anderhalve meter én met maximaal tweederde van de capaciteit kunnen we inhoudelijk geen alternatieve vorm van WTTV (of Welcome to The City, zoals we deze variant al hadden gedoopt) aanbieden."

Geld terug

Nu het festival helemaal van de baan is, krijgen mensen die een kaartje gekocht hebben, hun geld terug. Dat meldt de organisatie op de website van het festival "We vragen alleen even wat geduld om dit in te richten."
© Leo Middelsé