Princessehof toont videoprojectie over leven Maria Louise

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden begint dit weekeinde met de videovoorstelling 'Maria Louise was here'. Het evenement in de open lucht is volgens het museum coronaproof. Ze zijn dan ook niet bang dat ze last krijgen met eventuele nieuwe maatregelen. Donderdagavond was de try-out.
Deze videoprojectie was te zien bij het museum:
Buiten in de paleistuin heeft het publiek alle ruimte om de videoprojecties te bekijken die op de gevels van het Princessehof worden getoond. Regisseur Jos van Kan heeft het NNO gevraagd om muziek erbij te maken. "De muziek vormt de basis, normaal gesproken is het andersom. Ik heb er bewust voor gekozen omdat het anders te anekdotisch wordt", zegt Van Kan.

Drempel verlagen

Het Keramiekmuseum Princessehof is van plan om in de toekomst vaker zulke evenementen te organiseren. "We weten dat de mensen die in het museum komen het heel mooi vinden, maar men weet het museum niet altijd goed te vinden. Met dit soort van activiteiten willen we de drempel verlagen", zegt directeur Kris Callens.
© Omrop Fryslân, Wendy Kennedy
Hij is niet bang dat eventuele maatregels consequenties voor de voorstelling gaan hebben. "Het is een museumactiviteit en we houden ons aan dezelfde regels: met reserveren, 1,5 meter afstand en een bepaalde aantal mensen per vierkante meter. We kunnen als musea sinds vorig jaar een veilig bezoek organiseren en dat gebeurt hier net zo."

Festivalzomer

Met 'Maria Louise was here' komt de Friese cultuurzomer dit jaar laat op gang. Veel festivals en andere evenementen worden afgelast en verplaatst naar 2022, maar wat er dit jaar doorgaat vindt veelal later in het seizoen plaats. Zo schuift het Fries Straatfestival op naar september en ook MadNes op Ameland wordt niet begin juli gehouden maar pas eind augustus.
Op onze evenementenkaart kun je zien hoe de evenementen in jouw omgeving ervoor staan. Op onze kalender hebben we alle evenementen gezet die in 2021 nog plaats gaan vinden.
Help je mee?
Met ons publiek wil Omrop Fryslân de kaart en de agenda zo compleet mogelijk maken. Staat jouw favoriete evenement er nog niet bij? Of zie je iets dat anders moet? Laat het ons weten via dit formulier. Twee keer per week voeren we alle wijzigingen en toevoegingen door, zodat je kunt zien wat er allemaal is te doen in onze provincie.