Collage-kunstenaar Marleen Stoelwinder populair in paviljoen Obe

Paviljoen Obe in Leeuwarden geeft de hele zomer een podium aan een aantal jonge makers met de expositie Etalage. Een daarvan is Marleen Stoelwinder. Al haar werk is bijna al verkocht, terwijl de tentoonstelling de hele zomer nog moet staan.
Marleen Stoelwinter populair in Obe
Stoelwinder heeft al exposities gehad in Amsterdam, Luxemburg en Madrid, maar nog niet eerder in haar woonplaats Leeuwarden. Dat voelt speciaal voor haar en het gaat als een speer. Ze vindt het leuk om met haar werk mensen aan het lachen te maken én te chocqeren.
Andere makers die werk tentoonstellen, zijn Nick Veenstra en Marc Henri Queré. Veenstra met foto's van de Waddenkust en Queré met oude foto's van Leeuwarden die hij opnieuw op de foto zet op dezelfde plek, maar dan nu.
© Marleen Stoelwinder
Het is niet alleen een expositie, maar Obe is voor de kunstenaars ook een makersplek. Zo wordt bij natuurfoto's bijpassende muziek gemaakt en is Queré op zoek naar de verhalen bij oude foto's.
Stoelwinder geeft deze zomer in Obe workshops collages maken en ze zal nieuw werk maken met oude foto's die ze uit de archieven van het HCL heeft gehaald.