Benelux Tour begint dit jaar in Noardeast-Fryslân

De enige grote wielrenwedstrijd die dit jaar in Nederland en België over meerdere dagen gehouden wordt, begint in Surhuisterveen. Dat meldt de organisatie van de Benelux Tour (voorheen BinckBank-Tour). De tour is eind augustus en duurt zeven dagen.
© ANP
De Benelux Tour 2021 start op 30 augustus dit jaar in Surhuisterveen. De eerste etappen van de eerdere BinckBancktour gaan door het noordoosten van onze provincie. Dit is vanochtend bekend gemaakt door de gemeenten Noardeast-Fryslân, Achtkarspelen, de provincie en organisator Golazo. "Het is een uitdaging om een mooi en veilige route te vinden," zegt organisator Jo van Remortele over de Benelux-Tour. "Maar die hebben we hier kunnen vinden."
Profwielerronde Benelux Tour naar Noardeast-Fryslân
Het is nog niet duidelijk welke grote namen zullen deelnemen. "Het is moeilijk in te schatten welke toppers we krijgen," zo zegt Van Remortele. "Maar het gaat om de grote jongens. Rijders die bekwaam zijn in de Vlaamse of Waalse klassiekers. De teams sturen geen jongens van het derde garnituur dus ga er vanuit dat de beste toppers komen. De vorige editie werd gewonnen door Matthieu van der Poel. Om een beeld te krijgen."

Presintatie in bootje

De presentatie van de ploegen zal op 29 augustus plaatsvinden. Dat gebeurt in de binnenstad van Dokkum. De fietsers worden gepresenteerd in bootjes op het water fan it Lyts Djip. Een dag later is de eerste etappe. Die is 170 kilometer lang en gaat van Surhuisterveen naar Dokkum. Het peloton doet Tytsjerksteradiel, Dantumadiel, Het Hogeland (in Groningen) en Noardeast-Fryslân aan.