Dit is wat EuroParcs in Hindeloopen wil: een vakantiepark, boulevard en paviljoen

EuroParcs heeft grote plannen voor de aanleg van een vakantiepark aan het IJsselmeer bij Hindeloopen. In het park moeten ruim 120 recreatiewoningen komen. Dit weekend zijn er open dagen voor belangstellenden. Donderdag was er voor omwonenden een informatiebijeenkomst.
© EuroParcs
Volgens woordvoerder Frank Bijl van EuroParcs is het niet de bedoeling dat het een dorp wordt dat 'losstaat van de omgeving.' Bijl: "We willen juist een vakantiepark dat geïntegreerd is in de lokale gemeenschap. Dus die willen we betrekken."
In februari werd bekend dat het vakantiebedrijf de nieuwe eigenaar zou worden van Badpaviljoen Hindeloopen en Camping Schuilenburg.

Recreanten trekken

Volgens Bijl waren de reacties op de informatiebijeenkomst in Hindeloopen positief. "Men ziet ook dat wanneer wij vier seizoenen lang recreanten naar ons park kunnen trekken, dat zij daar ook baar bij kunnen hebben. We hadden de rechtstreekse betrokkenen uitgenodigd, maar eigenlijk was het openbaar voor iedereen."

Details liggen nog niet vast

De plannen zijn echter nog niet in beton gegoten. "We kennen de procedures en weten dat onze plannen die nog op de tekentafel liggen best nog aanpassingen van overheidsinstanties behoeven. Maar we nemen er geen groot risico mee, want feitelijk lag er al een bestemmingsplan van de vorige eigenaar. Uiteraard moeten we de procedures volgen, maar de risico's zijn beperkt," sa tinkt Bijl."
Frank Bijl van EuroParcs
Er kunnen dus nog genoeg haken en ogen zijn. "Overheidsinstanties moeten goed kijken naar bijvoorbeeld waterkeringen, de indeling, de toestroom van mensen, de verkeersstromen. We zijn nog bezig met de boulevard naar het badpaviljoen en Hindeloopen. Er zijn nog wel aanknopingspunten die op detail meer invulling behoeven."

Camping verdwijnt

Eén ding staat wel vast: Camping Schuilenburg verdwijnt, aan het einde van het seizoen moet het terrein worden opgeleverd. "Er komen verschillende vakantiehuizen op het park in plaats van de stacaravans die het nu bevolken. De mensen die er nu staan, zijn er van op de hoogte. Velen zijn al aan het opruimen of verkopen hun caravan. Er is zelfs een opkoper geweest die al zo'n 40-50 caravans heeft gekocht."
Badpaviljoen Hindeloopen © Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Het monumentale paviljoen blijft wel en wordt waarschijnlijk ook opgeknapt, verklaart EuroParcs. "Het is een gebouw met historische waarde dat er al enige tijd staat. Aan de constructie moet nogal wat worden verbeterd, dus daar moeten we het met de instanties over hebben. We gaan er wel in investeren."