Gemeenteraad beperkt toegang auto's tot centrum Wolvega

De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft de toegang voor auto's tot het centrum van Wolvega beperkt. Dat gebeurde via een amendement van het CDA, met elf tegen negen stemmen. Sommige ondernemers in Wolvega zijn boos over het besluit.
Het gemeentehuis van Weststellingwerf © Omrop Fryslân, Joris Kalma
De centrumvisie stond op de agenda, maar het debat ging bijna volledig over het wel of niet autoluw worden van het winkelcentrum. Bert Priest van de winkeliers- en ondernemersvereniging pleitte er nog voor om wel auto's toe te laten. Volgens hem zullen kleine winkels hier veel last van krijgen.
"De auto past niet meer op deze manier in het centrum", zegt fractievoorzitter Hans Visser van het CDA. "Maar laten we in ieder geval met de ondernemers in gesprek blijven over hoe we de parkeerplaatsen goed bereikbaar kunnen maken. Daar hebben we gisteren (maandag, red.) ook een motie over ingediend."
Naast een autoluw winkelgebied op zaterdagmiddag wordt alleen autoverkeer toegestaan op het deel van de Van Harenstraat tussen de Pastoriestraat/Huize Lindenoord en de kruising van Heerenveenseweg/Steenwijkerweg van maandag tot en met zaterdag, van 5.00 tot 12.00 uur.

Onenigheid

Er komt ook een pilot om een verruiming van het autoluwe gebied te verkennen. De partijen in Weststellingwerf waren het bij lange na niet eens. De VVD had weinig begrip voor de positie van coalitiepartner CDA.
Hans Visser, fractievoorzitter van het CDA