Brand bij mechanisatiebedrijf Easterein: door ingrijpen veel schade voorkomen

In Easterein stond het dak van een loods in brand. Het gaat om het dak van een mechanisatiebedrijf aan de Sibadawei. Er kwam veel rook vrij, daarom vroeg de Friese brandweer omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon er veel schade worden voorkomen, want niet ver van het bedrijf ligt een olie- en bandenopslag.
© AS Media
Er zijn diverse brandweerkorpsen uitgereden voor de brand: die van Wommels, Mantgum, Bolsward en een groot watertransport uit Harlingen. Omdat de rook in de richting van het dorp ging en het om een bedrijf ging, is er snel opgeschaald. Intussen is het vuur weer uit. De loods heeft wel water- en rookschade opgelopen.
Marten Klaas Brinksma van de brandweer
Er is asbest vrijgekomen bij de brand, maar volgens de brandweer is alles op het terrein zelf neergekomen. Er wordt nog wel een meting verricht. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

Snel gehandeld

Het bedrijf Bos Mechanisatie verkoopt onder meer landbouwmachines en tuingereedschap. Eigenaar Anne Bakker is blij dat zijn medewerkers zo snel konden handelen en machines uit de loods vandaan hebben gehaald. "Het brengt je niets, maar het had veel erger gekund," verklaart hij.
Anne Bakker