Cambuurdirecteur Ard de Graaf: "We zullen er vol voor moeten gaan"

Algemeen directeur Ard de Graaf vormt met financieel directeur Gerald van den Belt ook de komende drie jaar de directie van SC Cambuur. Hij ziet niet alleen een sportieve uitdaging.
© Omrop Fryslân
"De sportieve uitdaging zit erin dat we in de eredivisie gaan spelen. Daar komt veel bij kijken, zeker in het oude Cambuurstadion om dat geschikt te maken. Op de langere termijn zit de uitdaging erin dat we de overstap maken naar het nieuwe stadion. Daar kunnen we onze tanden de komende periode inzetten."

Kabels over het dak

Aan het huidige stadion moeten nog wat zaken worden aangepast. "De eisen van de eredivisie zijn hoog, dat zit bijvoorbeeld in de bekabeling om de wedstrijden live op ESPN uit te zenden. Die kabels moeten worden vervangen en we hebben geen schachten in het stadion, dus dat moet door de gang en over het dak. Dat kost duizenden euro's, en heel veel tijd en energie."

Vertrouwen in de ploeg

Hij heeft alle vertrouwen in de sportieve ploeg. "Het is een goede ploeg. We zijn met ruime afstand kampioen geworden. Het grootste deel blijft en er zijn een paar nieuwe jongens bij." Wat het budget betreft staat Cambuur vrij onderaan. "Maar budget is niet alles bepalend. We moeten er minimaal drie onder ons houden, dat is onze doelstelling, zodat we rechtstreeks in de eredivisie blijven. Dat zal een hele strijd worden, maar ik voel zoveel energie om daarvoor te gaan. Met een enorme teamgeest van het elftal waarin iedereen samen hetzelfde doel heeft. Dat combineren we met hard werken, daar zullen we vol voor moeten gaan."
Ard de Graaf
© Omrop Fryslân

Nieuwe stadion

Het nieuwe stadion moet 1 juli 2023 worden opgeleverd. "Ik heb er steeds meer vertrouwen in dat we dat gaan redden. Er zijn al veel stappen gezet en er komen nog belangrijke stappen bij. Een daarvan is dat de gemeenteraad een antwoord moet geven op de vraag over de lening van de ontwikkelaar."