Horecamedewerker Matthijs werkte in coronacrisis in ziekenhuis en wil niet meer weg

De horeca-medewerkers van De Lawei in Drachten gaan na 1 juli niet meer aan het werk voor ziekenhuis Nij Smellinghe. Nij Smellinghe maakt gebruik van de medewerkers omdat die door de crisis thuiszitten, maar nu alles weer de goede kant op lijkt te gaan, houdt de samenwerking op en gaan de medewerkers terug naar de horeca. Behalve Matthijs Libert dan.
Matthijs Libert bij zijn werk in De Lawei © Annemarie Boonstra
Het werken in de zorg beviel hem zo goed, dat hij vanaf september een opleiding in die richting gaat doen. "Ik heb een kijkje kunnen nemen in het ziekenhuis en gezien dat de zorg een heel mooi beroep is. Dus ik ben eigenlijk gelijk op onderzoek uitgegaan waar ik kon beginnen met een werkend-lerenopleiding", zegt Libert.
Libert heeft acht maanden in het ziekenhuis gewerkt als een soort gastheer. "Ik bracht mensen, die door de coronacrisis alleen moesten komen, naar de afspraak. Of mensen die gewoon heel zenuwachtig waren en niet wisten waar ze heen moesten", legt Libert uit.
Hoarekameiwurkers fan De Lawei nemen afscheid van Nij Smellinghe © Jilmer Postma
"Tijdens het lopen naar de afdelingen toe heb ik hele gesprekken gehad met de patiënten. Je merkt gewoon dat dat kleine beetje hulp en een glimlachje zoveel waardering geeft. Patiënten houden daar heel erg van. Het heeft mij getriggerd om wat meer om me heen te gaan kijken", zegt Libert.
In september begint Libert aan een opleiding in de zorg. "Ik blijf voorlopig nog wel op een klein contractje bij de Lawei werken", zo zegt hij.
Matthijs Libert over zijn carrièreswitch