VIDEO: Werken aan de versterking van de Afsluitdijk: "Het is nooit saai!"

Laura Vosteryte (33) werkt als uitvoerder voor bouwconsortium Levvel in opdracht van Rijkswaterstaat mee aan de versterking van de Afsluitdijk. Momenteel werkt ze bij Kornwerderzand aan de bouw van een grote hoogwaterkering. Deze moet de sluis en de draaibrug beschermen tegen hoogwater en storm vanaf de Waddenzee.
Laura Vosteryte over haar werk aan de Afsluitdijk:
"Op de Afsluitdijk werk je altijd maar aan één project, maar dat moet je wel goed afspreken met andere teams op de Afsluitdijk. Dat geeft wel het gevoel dat je met zijn allen aan iets werkt", vertelt Vosteryte op het bouwterrein.
De afgelopen drie jaar heeft ze aan verschillende projecten gewerkt op de dijk. "Steeds weer een ander gedeelte, telkens weer opnieuw een uitdaging."
De komende jaren ondergaat de Afsluitdijk een flinke verbouwing. De dijk wordt versterkt en verhoogd om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen het zeewater.
In 32 reportages, evenveel als het aantal kilometers van de Afsluitdijk, vertellen Omrop Fryslân en NH Media het verhaal van het iconische bouwwerk door de ogen van de mensen die elke dag met de dijk te maken hebben. Alle verhalen en het andere nieuws over de Afsluitdijk zijn te vinden op onze themasite.