Directeur-bestuurder Nina Hiddema verlaat Omrop Fryslân

Directeur-bestuurder Nina Hiddema gaat aan het eind van dit jaar weg bij Omrop Fryslân. Hiddema is sinds mei 2018 in dienst van de Omrop.
"Ik ben heel trots op wat we neergezet hebben", vertelt Hiddema:
Nina Hiddema over haar aanstaande vertrek: "Het was een moeilijk besluit. Ik ben gehecht geraakt aan de Omrop. Wij hebben de afgelopen jaren met elkaar hard gewerkt aan de radio- en televisieprogramma's die het verhaal achter het nieuws vertellen, die verbinding maken met de Friese gemeenschap en die de Friese luisteraars en kijkers raken. Zoiets gaat niet van vandaag op morgen. We hebben een zorgvuldig proces tussen organisatie en buitenwereld een nieuwe en gedragen strategie geformuleerd en onze organisatie aangepast", zegt Hiddema.
"Ik ben trots op alle teams binnen de Omrop die dat mogelijk hebben gemaakt en op de geweldige inzet van de medewerkers, ook in coronatijd. In goed overleg met de Raad van Commissarissen hebben we de datum van mijn vertrek bepaald. Het is 1 januari geworden, dan is er genoeg tijd om een nieuwe directeur aan te trekken en in te werken."
© Omrop Fryslân
"Wat ik hierna ga doen? Dat weet ik nog niet. Mijn hoofd is nog bij de Omrop. Door nu mijn vertrek aan te kondigen, ontstaat er ruimte om een mooie volgende plek te vinden in de wereld van cultuur, media en onderwijs."

Stevig fundament

Ger Jaarsma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Omrop, over het aankomende vertrek van Nina Hiddema: "Zij heeft met hart en ziel gewerkt om de Omrop een nieuw fundament te geven. Tussen en met de mensen. Dat was een intensief proces, in het bijzonder voor haar. Wij zijn als Raad blij met haar inzet en met het resultaat. Ze blijft nog even bij ons, dat geeft ons de gelegenheid om zorgvuldig op zoek te gaan naar haar opvolger."