Drachtster echtpaar De Vries 75 jaar getrouwd: bloemen en brieven in plaats van bezoek

Precies 75 jaar geleden stapten Minze de Vries (101 jaar) en Jintje Riemersma (96 jaar) in het huwelijksbootje. Omdat de gezondheid van het echtpaar uit Drachten fragiel is, krijgt het maandag brieven en bloemstukken in plaats van bezoek.
© Sieta Stel Fotografie
Op 7 juni 1946 gaven De Vries en Riemersma elkaar het jawoord. Volgens zoon Sieto de Vries is er geen geheim voor zo'n lang huwelijk. "Mijn ouders leven een regelmatig leven, ze drinken ook geen alcohol. En het is jammer dat ze niet meer kunnen wandelen. Ik denk dat je gewoon een beetje geluk moet hebben."
Het albasten stel woont met veel plezier in wooncentrum De Warrenhove in Drachten. Naast hun vier kinderen hebben ze negen kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen.

Geen bezoek

Vanwege de gezondheid van familie De Vries komt burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland niet bij het echtpaar aan de deur. Dat geldt ook voor Geert Jan Douma, die anders namens het koningshuis zou langskomen. Dat is in overleg met het stel en de kinderen besloten.
In plaats daarvan krijgt het paar een bloemstuk en een brief met felicitaties namens het Koninklijk Huis. Ook de gemeente laat een bloemstuk en een felicitatiebrief bezorgen.