Oude grasmat in 750 bloempotten verdeeld onder Heerenveenfans

Bijna duizend supporters, vrijwilligers en sponsoren van Sportclub Heerenveen hebben zondag een bloempotje met een stukje van de grasmat uit het Abe Lenstra stadion gehaald. Omdat er een nieuwe grasmat komt, gaf de club stukjes van de oude mat weg.
© sc Heerenveen
In totaal waren er 750 mensen die iets gereserveerd hadden. Mensen die normaal op de stoeltjes zitten en beslist niet op het veld mogen komen, konden nu hun bloempot ophalen bij de middenstip.
Wie een stuk van de grasmat wilde hebben, moest van te voren een uur reserveren waarin ze het konden ophalen. "Ieder uur konden er 100 mensen langskomen", zegt supporterscoördinator Michiel de Boer. "We hadden wel wat stewards erbij, om achter de hand te hebben. Maar die hebben niets hoeven doen, het ging allemaal prima."
Mensen vinden het geweldig dat ze nu een keer een veld op mochten.
Supporterscoördinator Michiel de Boer
En het was een heel gezellige dag, vertelt De Boer. "Mensen hadden de kinderen mee, die konden wat voetballen op het veld. En we hebben veel mooie reacties van mensen gehad, die het geweldig vonden dat ze nu een keer een veld op mochten. En ze vinden het mooi om vanaf het veld naar hun vaste eigen stoeltje te kijken."
Voor seizoenkaarthouders, vrijwilligers en sponsoren was een stukje grasmatig gratis. Clubkaarthouders betaalden vijf euro. "In totaal waren er toch wel een stuk als 200 mensen die vijf euro hebben betaald", vertelt De Boer. "We moeten nog even kijken wat we met dat geld doen."

Over drie jaar weer?

De afgelopen weekenden heeft Heerenveen vaker zaken georganiseerd op de oude grasmat. Het duurt waarschijnlijk een paar jaar voordat zoiets weer kan. "De bedoeling is dat de nieuwe grasmat drie jaar blijft liggen. Maar dan blijft het ook bijzonder", zegt De Boer.