Cambuurcontract Henk de Jong verlengd: "Ik ben super gelukkig"

Het contract van trainer Henk de Jong bij SC Cambuur is met een jaar verlengd. De Drachtster ligt nu vast tot en met 2023, met de optie voor nog een seizoen extra. Dat maakte de club dinsdag bekend bij de start van de seizoenskaartencampagne. "Ik ben vergroeid met deze club," vertelt De Jong.
Henk de Jong voelt zich vergroeid met Cambuur:
Een grote verrassing is het niet dat het contract van De Jong wordt verlengd. De laatste weken zeiden zowel de trainer zelf als technisch manager Foeke Booy al dat ze ermee bezig waren. Er dus nu witte rook. "Ik vind dat we het hier goed voor elkaar hebben in de organisatie," zegt De Jong. "De supporters mogen er straks weer bij. We zijn nu met de spelersgroep aan de gang. En ik woon in Drachten. Ik hoef niet zo ver weg om super gelukkig te zijn, dat ben ik nu."

Houdbaarheid

Als hij het contract uitdient, zit de Friese coach vier jaar bij de club in zijn tweede periode. Er wordt wel eens gezegd dat trainers maar een bepaalde houdbaarheidsperiode bij de club hebben, maar daar is De Jong niet bang voor. Sterker nog: in het contract zit nog een optie voor nog een extra jaar. De bevoegdheid daarvoor ligt in handen van De Jong."
De komende tijd kijkt Henk de Jong naar de samenstelling van de selectie
Op dit moment is De Jong bezig met Booy om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. "Maar we moeten wel goed naar de centen kijken. Er moeten jongens bij die er bij passen en die het niveau omhoog brengen. Daar kijken we naar, het kan niet snel."

Spits

Zo is het nog de vraag wie er komend seizoen in de spits staat. Cambuur hoopt Robert Mühren te verleiden tot een langer verblijf. Vorige week hebben beide partijen met elkaar gezeten en volgens De Jong was dat een goed gesprek. Een andere naam die valt is die van oud-Heerenveen-speler Jizz Hornkamp. Is dat een optie voor de spits?
De Jong: "Dat vind ik een heel groot talent. Hij heeft een prachtige stijl, kan goed koppen, is voetballend goed en kan goed druk zetten. Het is een heel interessante jongen, maar die kunnen we niet betalen. Hij heeft nog een contract bij Den Bosch, dus voor ons niet haalbaar."

Technische staf

Hoe de technische staf er volgend seizoen uit gaat zien, is nog even afwachten. De verwachting is dat die grotendeels intact blijft. Assistent-trainer Martijn Barto ligt nog vast, maar Pascal Bosschaart en keeperstrainer Peter van der Vlag hebben een contract dat over een maand afloopt. De club is met hen in gesprek over contractverlenging.
Kijk hier naar een overzicht van het kampioensseizoen van Cambuur: